Van Boxtel en De Vries naar Nederlandse Antillen, De Vries ook naar Aruba

Minister Roger van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) en staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengen maandag 10 en dinsdag 11 december een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen. Staatssecretaris De Vries brengt daarnaast op woensdag 12 december een bezoek aan Aruba.

Tijdens het bezoek aan de Nederlandse Antillen spreken de bewindslieden met gouverneur Saleh, en achtereenvolgens met minister Lamp (Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sportzaken), minister Camelia-Römer (Nationaal Herstel en Economische Zaken) en minister Martha (Justitie). Daarnaast spreken zij met de Curaçaose gedeputeerden mevrouw Coffie (Volksgezondheid en Sociale Zaken) en mevrouw De Jongh-Elhage (Onderwijs, Cultuur en Sport).

Gespreksonderwerpen zijn - onder meer - de positie van Antilliaanse jongeren (op de Nederlandse Antillen en in Nederland), de Antilliaanse economie, staatkundige hervorming, uitwisseling van persoonsgegevens en het afgeven van paspoorten, de Koraal Spechtgevangenis en de Antilliaanse recherche. Verder is het de bedoeling afspraken te maken over samenwerkingsprogramma's over duurzame economische ontwikkeling, bestuurlijke ontwikkeling en onderwijs.

Dinsdagavond reist staatssecretaris Gijs de Vries door naar Aruba, waar hij een diner aanbiedt aan de leden van de Ministerraad. Woensdag 12 december brengt De Vries een bezoek aan gouverneur Koolman, en is er een lunch met de leden van de Staten. 's Middags spreekt hij met minister Swaen (Financien en Economische Zaken) over onder meer de samenwerkingsrelatie tussen Nederland en Aruba.


Noot voor de redactie,