Politiebericht Oss 7-12-2001
District Maasland

INBRAAK SPORTKANTINE, Nistelrode

Tussen woensdagmiddag en donderdagavond is ingebroken in een sportkantine aan de Zwarte Molenweg in Nistelrode. Een ruit werd vernield, waardoor men binnen kon komen. Binnen werden verschillende deuren opengebroken. Een computer en printer werden gesto-len.

VERLICHTINGSCONTROLE FIETSEN, Oss

Donderdagavond is een controle gehouden op fietsverlichting. Totaal 15 fietsers werden bekeurd omdat ze de verlichting niet in orde hadden. Zoals bekend zijn dit jaar de verkeers-regels voor onder andere fietsers gewijzigd. Op gelijkwaardige kruisingen hebben fietsers van rechts voortaan voorrang. Dit is een extra reden om de verlichting goed in orde te heb-ben en goed op te vallen.

GEREEDSCHAP GESTOLEN UIT AUTO, Oss

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Troelstrastraat in Oss. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Enkele CD`s en timmergereed-schap werd uit de auto gestolen. Ook vanuit een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Lisztgaarde in Oss, werd gereed-schap gestolen. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Naast het gereedschap werden ook de autoradio en autopapieren gestolen.

VERKEERSCONTROLE, Oss

Vrijdagmorgen is verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsen in Oss. Totaal 6 per-sonen werden bekeurd, onder ander voor onjuiste verlichting, door roodlicht rijden en geen voorrang verlenen. Ook twee bestuurders werden bekeurd voor snelheidsovertreding. Van deze bestuurders, een 57-jarige man uit Putten en een 48-jarige man uit Arnhem, werd het rijbewijs ingevorderd. De eerste reed op een weg binnen de bebouwde kom, waar 50 km/u gereden mag worden 106 km/u. De tweede werd, op de een weg waar 120 km/u gereden mag worden, betrapt toen hij 180 km/u reed.

DRUGS AANGETROFFEN BIJ VERKEERSCONTROLE, Geffen

Bij een verkeerscontrole op de Heesterseweg in Geffen, is vrijdagmiddag een 40-jarige man uit Oss bekeurd. De man reed in zijn auto, zonder dat hij zijn autogordel om had. Terwijl de man bekeurd werd, trok een erg sterke weedlucht de aandacht van de politiemensen. In de auto werden vijf vuilniszakken met in totaal 236 hennepplanten aangetroffen. De man bleek de planten kort te voren te hebben gerooid. In de woning van de man werd een hennepkwekerij aangetroffen. Planten werden niet meer aangetroffen, daar de man ze in zijn auto had liggen, wel alle ander toebehoren. De planten en andere spullen zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.