Politiebericht Den Bosch 7-12-2001
District Den Bosch

VROUW TE WATER GERAAKT (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen raakte een 84-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch door onbekende oor-zaak in het water langs de Acaciasingel. Politie en GGD gingen na de melding van het aantreffen van de vrouw terplaatse. Ambulancepersoneel was als eerste ter plaatse en heeft de vrouw naar de kant getrokken. Zij bleek nog in leven en is over-gebracht naar het Bosch Medisch Centrum. De vrouw heeft waarschijnlijk drie kwar-tier in het water gelegen. Hoe het maar haar is gesteld is bij de politie niet bekend.

MISHANDELING MET ZWAAR LETSEL (Nieuwkuijk)

Een 22 jarige inwoner van Drunen deed vrijdagmorgen aangifte van mishandeling ten gevolge waarvan hij een dubbele kaakfractuur heeft opgelopen. De mishande-ling vond plaats in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november op de Nieuw-kuijksestraat in Nieuwkuijk. Het slachtoffer was toen behoorlijk aangeschoten door overmatig alcoholgebruik en door zijn grote mond kreeg het aan de stok met een onbekende man. De Drunenaar is daarna tot twee keer toe tegen het hoofd gesla-gen. Omdat hij pijn bleef houden is hij maandag 26 november naar het ziekenhuis gegaan waar men vaststelde dat hij een dubbele kaakfractuur had opgelopen. De politie stelt een onderzoek naar de persoon die de klappen heeft uitgedeeld.

KLUIS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Inbrekers zijn er na een inbraak in een pand aan de Torenstraat in s-Hertogenbosch met de kluis vandoor gegaan. In de kluis zaten persoonlijke be-scheiden en een aanzienlijk geldbedrag.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is vanaf de Jekerstraat een blauwe Volkswagen transporter met het kenteken 15-VH-XR gestolen. In de auto lagen diverse gereedschappen ten be-hoeve van meubelstoffering.

Vanaf de oprit van een woning aan de Aalscholverlaan in Engelen is in een onbe-waakt ogenblik een zwarte personenauto van het merk Toyota Yaris en voorzien van het kenteken 25-FJ-NJ gestolen. De auto was niet afgesloten omdat hij kort daarvoor gereinigd was. De autosleutels zijn door de autodief uit de hal van de wo-ning gepakt.

OPENBARE DRONKENSCHAP (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is op de Jan Heinsstraat in s-Hertogenbosch een zwaar beschon-ken man aangehouden. De man stond in de achtertuin van een van de woningen, droeg geen schoenen, stond de bibberen van de kou en zijn lichaam vertoonde meerder schaafplekken en bulten. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in de politiecel. Vanmiddag kon de identiteit van de man worden vastgesteld. Het gaat om een 34 jarige man uit vught. Hij is echter niet in vrijheid gesteld. Wegens eerdere veroorde-lingen voor strafbare feiten moet hij nog 21 dagen in gevangenschap doorbrengen.

SLACHTOFFER VERKEERSONGEVAL OVERLEDEN (s-Hertogenbosch)

De 53-jarige Bosschenaar die donderdagmorgen op de Bruistensingel in zijn woon-plaats door een trekker met oplegger werd aangereden is donderdagavond in het AZU in Utrecht aan zijn verwondingen overleden.

AANGEHOUDEN NA FIETSDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de Citadellaan in hun woonplaats s-Hertogenbosch twee mannen van 19 en 23 jaar oud aangehouden. Het tweetal reed op een fiets waarvan wij bij controle door de politie bleek dat die was gestolen. Bei-den zijn ingesloten.

AUTOINBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond wist de politie in de omgeving van het Zuiderpark twee Bossche jongens van 15 en 16 jaar oud aan te houden kort nadat zij hadden ingebroken in een aan de Pettelaarseweg geparkeerd staande personenauto. Bij die inbraak had-den zij kans gezien om een laptop weg te nemen. Het tweetal ging er op de fiets vandoor maar werd door de politie klemgereden. Vervolgens zetten beide verdach-ten het op een lopen maar konden door de betrokken agenten na een korte achter-volging te voet toch in de kraag worden gegrepen.

TOILETPOT OPGEBLAZEN (Oudheusden)

Donderdagmiddag is de toiletpot van het openbaar toilet aan de Stadshaven in Oudheusden door vuurwerk opgeblazen. De toiletpot sprong in honderden stukken uiteen. Getuigen wisten de politie op het spoor te zetten van de mogelijk daders. Een 15-jarige jongen uit Oudheusden heeft inmiddels bekend het vuurwerk in de pot te hebben gegooid. Ook een 17-jarige jongen uit Oudheusden is aangehouden en gehoord voor zijn aandeel in het geheel. Twee andere jongeren, van wie de identi-teit bekend is, moeten nog worden gehoord.

LASTIG PERSOON AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft de politie op de Hinthamerstraat een 33-jarige man aange-houden die zich voor zijn omgeving lastig gedroeg. Hij stond op de openbare weg bier te drinken en wilde zich op verzoek van de politie niet verwijderen. Toen hij dreigde enkele ruiten van een pand in te slaan is hij aangehouden en ingesloten.

UITBATER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

De 36-jariuge uitbater van een eetcafé aan het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht omstreeks kwart over drie bekeurd omdat zijn zaak nog geopend was en nog meerdere klanten in de zaak aanwezig waren.

INBRAAK (Drunen)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Thomas Edisonweg in Drunen. Er is een nog onbekende hoeveelheid kledingstukken weggenomen.