Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

_______ Zoek

Welkom bij VWS

Online discussie over persoonsgebonden budget

Patiënten die recht hebben op een persoonsgebonden budget (PGB) krijgen het geld waarmee zij zelf hulp en zorg kunnen inhuren voortaan rechtstreeks op hun rekening gestort. Maar leidt deze nieuwe regeling ook echt tot meer keuzevrijheid voor de cliënt? Op www.opkopzorg.nl kunt u meediscussiëren over deze en andere vragen rond de modernisering van de AWBZ.

Ouderen, verstandelijk gehandicapten en langdurig zieken hebben recht op een persoonsgebonden budget. Met dit PGB kunnen zij hulp en zorg naar eigen keuze zoeken.

In de nieuwe regeling wordt het budget in de vorm van een voorschot rechtstreeks overgemaakt op de bankrekening van cliënten. Die kunnen daarmee zelf hun hulpverleners betalen. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de vernieuwing van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Maar de PGB-houder zal wel meerdere malen per jaar verantwoording moeten afleggen over de besteding van zijn budget. Leidt de nieuwe regeling daadwerkelijk tot meer keuzevrijheid? Op www.opkopzorg.nl kunt u uw mening kwijt over de plannen rond de vernieuwing van de AWBZ.

www.opkopzorg.nl 1. www.opkopzorg.nl
Externe link, 4-12-2001

Discussie over de modernisering AWBZ

Persoonsgebonden budget 2. Persoonsgebonden budget Gidspagina, 31-5-2001

AWBZ 3. AWBZ
Gidspagina, 6-6-2001