Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 december 2001


Controle parkeren Oegstgeest (D1)
De politie heeft op vrijdagmorgen 7 december een parkeercontrole gehouden op de Lange Voort, de Irislaan, de Floralaan, de Korenbloemlaan en het Lange Voortplein. In totaal werden er 16 processen verbaal opgemaakt voor het niet hebben van de parkeerschijf (11), één voor het parkeren op het trottoir langs de Lange Voort, één voor het parkeren op een invalide-parkeerplaats op het Lange Voortplein en parkeren buiten de vakken langs de Floralaan (3).

Verkeersongeval Rijpwetering (D3)
Een 45-jarige fietsster uit Oude Wetering is op vrijdag 7 december gewond geraakt nadat zij was aangereden door een 19-jarige automobilist uit Rijpwetering. De automobilist reed omstreeks 07.15 uur over de Koppoellaan komende uit de richting van de Pastoor van der Plaatstaat. Uit tegenovergestelde richting kwam de fietsster. De automobilist reed een aan de rechterzijde van de weg geparkeerde vrachtwagen links voorbij. Bij het terugsturen naar rechts ontstond er tussen de automobilist en de fietsster een aanrijding. De fietsster raakte hierbij de voorruit van de auto en viel vervolgens op het wegdek. De fietsster werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto op vrijdag 7 december raakte een 36-jarige man uit Leiden gewond. Deze reed omstreeks 06.30 uur met zijn bestelauto over de Marnixstraat komende uit de richting van het Verboompad. Hij verleende op de kruising met de Willem de Zwijgerlaan geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 21-jarige automobilist uit Valkenburg. Een aanrijding was het gevolg. Hierna schoot het voertuig van de Leidenaar door en reed via de bossages en een houten paatje richting een secundaire rijbaan van de Willem de Zwijgerlaan. Daar reed hij tegen een geparkeerde auto aan. De automobilist uit Valkenburg kwam met zijn voertuig op het trottoir van de kruising Willem de Zwijgerlaan/Marnixstraat tot stilstand. De Leidenaar liep licht letsel op. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326