Gemeente Enschede

Rally van Roombeek is uitgesteld tot vrijdag 25 januari 2002 Enschede, 7 december 2001
De rally van Roombeek, een project in het kader van de jongerenparticipatie, is uitgesteld tot vrijdag 25 januari 2002. Afhankelijk stond de rally gepland voor 14 december aanstaande.

Afhankelijk leek het te lukken om voldoende jongeren (in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar) te krijgen voor deelname aan de rally. Begin deze week bleek echter dat zich minder dan tien jongeren hadden aangemeld. Terwijl voor het slagen van de rally minimaal 40 jongeren nodig zijn. Na overleg met de betrokken scholen blijkt dat zij toch meer tijd nodig hebben om hun leerlingen te kunnen voorbereiden op en te laten deelnemen aan de rally. Voor de opzet van de rally maakt het niet uit deze kan gemakkelijk worden verzet naar januari.

Opzet van de rally is dat groepjes jongeren (in een luxe personenauto met chauffeur) een aantal jongeren projecten in Enschede en omgeving gaan bezoeken. Zij nemen deze ervaringen mee terug naar Enschede en overleggen in hoeverre de bezochte projecten ook in Roombeek realiseerbaar zijn. Uiteindelijk doel is dat er een soort van actieve `jongerenraad' ontstaat die voor de gemeente aanspreekpunt is bij de wederopbouw van Roombeek.


---