Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

LoadRunner en Topaz van Mercury Interactive geschikt voor Siebel 7

Stresstests en Performance Management vanuit de optiek van de eindgebruikers van Siebel 7 eBusiness Applications.

Utrecht, december 2001 - Mercury Interactive heeft van zijn test- en beheertools LoadRunner en Topaz speciale versies beschikbaar voor Siebel 7, de nieuwste versie van Siebel's eBusiness Applications. Met LoadRunner kunnen op applicaties automatische stresstests worden uitgevoerd met uiteenlopende aantallen - virtuele - gebruikers van over de hele wereld. Topaz biedt uitgebreide faciliteiten voor het continu volgen, beheren en waarborgen van de actuele performance van Siebel 7 applicaties. Het betreft 'end-to-end' test- en beheersystemen, die datgene wat de eindgebruiker daadwerkelijk ervaart, centraal stellen.

De integratie van LoadRunner met Siebel 7 wordt op dit moment door Siebel Systems getest voor validatie. Integraties die voldoen aan de uiterst hoge standaards en strenge testcriteria van Siebel Systems worden gecertificeerd en gedocumenteerd conform het Siebel Alliance Program. LoadRunner was het eerste testsysteem dat door Siebel is gevalideerd voor de integratie met Siebel 6.

Siebel Systems levert uiterst flexibele oplossingen voor Customer Relationship Management (CRM). Die laten zich snel wijzigen en aanpassen aan zowel het aantal gebruikers als veranderende eisen en wensen. Maar het aanbrengen van wijzigingen in een goed functionerend systeem ? waarmee een bedrijf zich bovendien rechtstreeks tot zijn klanten richt - houdt risico's in. Daarom is continu en automatisch testen - tijdens de ontwikkeling, tijdens de implementatie en tijdens het feitelijke gebruik van applicaties en nieuwe versies - essentieel.

LoadRunner
De aangepaste versie van LoadRunner biedt de mogelijkheid alvorens een systeem 'in de lucht' te brengen het systeemgedrag te voorspellen bij bezoekersaantallen die in de praktijk mogen worden verwacht. LoadRunner emuleert daarvoor automatisch het gedrag van gebruikers die vanuit alle windstreken op het systeem werken. Deze gebruikers verrichten echte transacties waarbij LoadRunner automatisch metingen verricht wat betreft responsetijden, netwerkvertragingen en de server- en applicatie-performance. Om eventuele bottlenecks gericht te kunnen opsporen en de performance te optimaliseren, levert LoadRunner tijdens de stresstest real-time informatie over de performance in de verschillende 'tiers' van het systeem. Deze informatie reduceert het aantal benodigde tests en resulteert in de hoogst mogelijke performance, waarbij de totale IT-kosten merkbaar teruglopen.

Topaz
Zodra de aangepaste versie van LoadRunner in de productie-versies van Siebel 7 is geïntegreerd, kunnen gebruikers hun bestaande testscripts voor LoadRunner uitbreiden met de functionaliteiten van Topaz, waarmee de performance van eenmaal draaiende Siebel-applicaties continu wordt gevolgd. De verantwoordelijken worden met waarschuwingen en alarmeringen ? op hun beeldscherm, als SMS-bericht of via welke weg dan ook ? op de hoogte gebracht als vooraf ingestelde barrières worden overschreden, inclusief de aard van het probleem en mogelijke oplossingen daarvoor. Het is daarmee de enige oplossing die de ervaringen van actuele gebruikers '24x7' meet en die correleert met de wérkelijke oorzaak, of die nu binnen of buiten de 'firewall' ligt.

Partners
De test- en beheertools van Mercury Interactive worden door Siebel Systems al veel langer gebruikt voor de borging van de kwaliteit van de eigen producten alvorens die hun weg vinden naar de gebruikers. Ook klanten van Siebel Systems ? waaronder Bank of America, Microsoft, Motorola, Peregrine Systems, Sun Microsystems, 3M en Unisys - gebruiken de producten van Mercury Interactive.

Naast de nauwe samenwerking met Siebel Systems, heeft Mercury Interactive ook partnerships met andere toonaangevende leveranciers van ERP/CRM-systemen, zoals PeopleSoft, SAP en Oracle. Daaruit ontstaan gezamenlijke oplossingen waarmee gebruikers hun systemen sneller kunnen implementeren, problemen tijdens het gebruik kunnen identificeren en oplossen en de performance optimaliseren.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentiepositie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.