Politiebericht Venlo 7-12-2001
Mediabericht 7 december (14.45 uur)

Regio - Snelheidscontroles

HUNSEL - De politie heeft donderdag bij een controle op de Weverstraat 32 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 193 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 119 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

KELPEN-OLER - De politie heeft donderdag bij een controle op de Grathemerweg 18 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 141 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 82 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

BAEXEM - De politie heeft donderdagmiddag bij een controle op de Rijksweg, 365 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 927 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 84 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

HORN - De politie heeft donderdagmiddag bij een controle op de Roermondseweg 49 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 783 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 126 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

NEER - De politie heeft donderdagmiddag bij een controle op de Heldenseweg 51 snelheidsovertreders bekeurd. Van de 322 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 82 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

VENLO Parkeerkaartautomaten opengebroken

VENLO In de nacht van woensdag op donderdag zijn er in het centrum van Venlo totaal 6 parkeerkaartautomaten opengebroken waarna parkeergeld werd ontvreemd. Het gaat om een totaal geldbedrag van meer dan 2000 gulden. De automaten zijn vermoedelijk met speciaal gereedschap geopend. De betreffende automaten staan op de Schoolstraat, Hogeweg, Noord Buitensingel, Maasschriksel, Kwietheuvel en de Sint Urbanusweg. De benadeelde is de gemeente Venlo en deze heeft bij de politie aangifte gedaan. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Venlo-Centrum.

REGIO 10 dronken bestuurders

De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 9 automobilisten en 1 bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Weert, Roermond, Venray, Sevenum, Meijel, Kelpen-Oler, Horst, Venlo en Echt.

Op de Kwikstaartweg in Venlo is in de nacht van zondag op maandag een 58-jarige automobilist uit Venlo aangehouden. Hij had op de Kapelaan Nausstraat met zijn auto een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerde auto. Na de aanrijding is hij doorgereden. Uit de informatie van een getuige die het kenteken noteerde wist de politie dat de verdachte op de Kapelaan Nausstraat verbleef. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Vervolgens is de man aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak wordt door middel van snelrecht afgehandeld.

Op de Keulerstraat in Weert is in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige man uit Weert staande gehouden. Bij een controle bleek dat hij teveel had gedronken. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 2 tot 10 uur.