FNV

Vakbondstelefoon FNV Bouw werkt
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Er wordt druk gebeld om informatie via de vakbondstelefoon van FNV Bouw. Dat zegt Henk Hamming, vakbondsconsulent van FNV Bouw in Groningen. Mensen bellen sinds half oktober het nummer (0900-3682689) vanuit het hele land. Meestal met vragen over bedrijfstakeigen regelingen. De eerste indruk is dat de bereikbaarheid van de bond is verbeterd.

Sneller
De vakbondstelefoon is een landelijk centraal telefoonnummer waarop de vakbondsconsulenten bereikbaar zijn. Leden (en niet-leden) kunnen er terecht met vragen over de bedrijfstakeigen regelingen, bijvoorbeeld over vakantierechten, pensioenen, vorstverlet en scholing. Het is de bedoeling dat mensen met de vakbondstelefoon sneller geholpen worden, omdat zij voor het stellen van vragen niet langer gebonden zijn aan de openingstijden van het kantoor van de eigen vakbondsconsulent.

Bereikbaarheid
De vakbondstelefoon is elke werkdag tijdens kantoortijden geopend en op dinsdag tot 19.00 uur. Dagelijks zijn zes consulenten permanent beschikbaar voor informatie of om mensen eventueel door te verwijzen naar bijvoorbeeld FNV Ledenservice. Heel specifieke vragen, bijvoorbeeld over de individuele arbeidsovereenkomst of het laten maken van een loonberekening, worden niet telefonisch afgehandeld, maar worden doorverwezen voor behandeling door de eigen vakbondsconsulent. Persoonlijk contact tussen de bond en zijn leden blijft dus mogelijk. De vakbondstelefoon is vooral bedoeld om de bereikbaarheid van de bond te vergroten. Over een half jaar wordt de vakbondstelefoon geëvalueerd en waar mogelijk aangepast en verbeterd.

0900-3682689
De vakbondstelefoon 0900 - FNV BOUW (0900- 368 26 89) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.45 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Het nummer kost 22 cent per minuut.

Nadere informatie
Henk Hamming, vakbondsconsulent Vbc-kantoor Groningen Telefoon 050-5770283
Vbcgroningen@fnvbouw.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.