Partij van de Arbeid

Persbericht PvdA

Den Haag, 4 december 2001

PvdA bezoekt in Rotterdam experiment op het gebied van dagindeling

"Met dagindeling wordt gedoeld op de wijze waarop binnen een samenleving taken en functies in de tijd worden georganiseerd. Daarbij gaat het zowel om de organisaties van die activiteiten over de verschillende momenten van de dag en over de verschillende dagen van de week (maand, jaar), als om een verdeling van activiteiten tussen instituties." Op dit moment lopen 140 experimenten op het gebied van dagindeling in Nederland.

Steeds meer mensen ondervinden moeilijkheden om al hun activiteiten of taken op een aangename manier met elkaar te combineren. De Stedelijke Werkgroep Dagindeling in Rotterdam brengt problemen op het gebied van dagindeling in die stad en draagt oplossingen aan. Er zijn al een aantal succesvolle experimenten gaande in Rotterdam op het gebied van de dagindeling.

Een goed voorbeeld is het kinderdagverblijf "Goede Start", opgezet door Unilever. Zowel werknemers als buurtbewoners kunnen gebruik maken van de opvang en de voorzieningen van een gemaksbalie. Een tweede voorbeeld is het door architect Tjeerd de Jong ontworpen ICT/E-commerce centre voor het bedrijventerrein Gardering in Hoogvliet. Startende ondernemers kunnen hier gebruik maken van kinderopvang, fitnessvoorzieningen, administratieve ondersteuning en een telefoonservice.

Vrijdag 7 december brengen de staatssecretaris Onderwijs Karin Adelmund en de PvdA Tweede-Kamerleden Jet Bussemaker, Adri Duivesteijn en Lucy Kortram een bezoek aan "Goede Start", Oranjeboomstraat 51 te Rotterdam.

Om 12.00 uur wordt de delegatie ontvangen in de Gemaksbalie. Vanaf 12.25 uur krijgen de PvdA-ers een rondleiding van Henk van den Brug (Ontwikkelingsmanager Gemaksbalie) door de Gemaksbalie. Aansluitend geeft Frans Maks uitleg over de werkzaamheden van de Stedelijke Werkgroep Dagindeling. Om 13.15 gaat Arina de Waal (Projectleider Arbeid en Zorg/Dagindeling Rotterdam) nader in op het project Arbeid en Zorg/Dagindeling te Rotterdam. Architect Tjeerd de Jong zal daarna uitleg geven over het ICT/E-commerce centre in Hoogvliet. Het programma eindigt om 14.15 uur met een discussie.



Partij van de Arbeid