Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Online auto's vergelijken bij Planet Internet

Amersfoort, 7 december 2001 - Planet Internet, een van de grootste internetaanbieders in Nederland, introduceerde onlangs een nieuwe dienst: op www.planet.nl kunnen bezoekers via een zoekmodule te koop aangeboden auto's vergelijken en tevens direct offertes opvragen. Deze dienstverlening is mogelijk door een samenwerkingsovereenkomst met Autobytel.nl, autoportaal voor de aan- en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's.

Op de startpagina van Planet Internet kunnen gebruikers van de zoekmodule een keuze maken tussen 'zoek een nieuwe auto' en 'zoek een gebruikte auto'. Aan de hand van de keuzevelden 'merk', 'model', 'carrosserie' en 'uitvoering', voeren autogebruikers de gewenste vergelijkingen in. Desgewenst kan direct de bijbehorende offerte van de betreffende autodealer worden opgevraagd. Uniek aan de nieuwe dienst is de ruime vergelijkingsmogelijkheid tot maximaal vier modellen.

Met de samenwerkingsovereenkomst profiteert Autobytel.nl van een breed bereik binnen haar doelgroep: Planet Internet geneert maandelijks zo'n 10,5 miljoen pageviews op de startpagina.
Autobytel.nl heeft de ambitie om hét autoportaal in Nederland te worden, voor de aan- en verkoop van auto's, maar ook voor financieringen, verzekeringen, reparaties en onderhoud. De geïntegreerde dienstverlener faciliteert alle zaken die te maken hebben met autobezit, zowel voor consumenten als deelnemende dealers. Autobytel.nl is een joint venture tussen N.V. Holdingmaatschapppij De Telegraaf, Pon Holdings B.V. en Achmea en is gevestigd te Almere.

Over Planet Internet
Planet Internet is met 640.000 abonnees een van de grootste internetaanbieders met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). Planet Internet is een onderdeel van de Planet Media Group in Amersfoort, waar ook internetaanbieder Het Net onder valt