Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 07 december 2001
17:31 vrijdag 7 december 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Nieuw Buinen, diefstal uit schuur
Vannacht werd uit een schuur aan de Floralaan een bromfiets gestolen. De 21-jarige eigenares ontdekte vanmorgen dat het slot van de deur was geforceerd. Hoewel de bromfiets op het stuurslot stond werd hij toch weggenomen. Vorig jaar had zij fl. 6.000,- voor de oranje bromfiets betaald.

Meppel, diefstal uit auto
Vannacht werd een auto aan de Loberingemaat opengebroken. Behalve de radio werd ook een anti-doorligmatras met een waarde van fl. 7.000,- weggenomen. De auto stond op het parkeerterrein van het bedrijf. Ook werd er diesel uit de brandstoftank weggenomen. Een 26-jarige vrouw deed namens het bedrijf aangifte.

Hoogeveen, Vannacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Stephensonstraat. Via een lichtkoepel op het dak werd toegang verkregen waarna men binnen de kassalade openbrak en er geld uit wegnam, vermoedelijk ruim drieduizend gulden.

Emmen, Werd vanmorgen een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had even daarvoor een 77-jarige vrouw proberen te beroven van haar tas. Zij kwam daarbij te vallen en raakte daarbij gewond aan haar schouder. Zij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. De beroving mislukte omdat de vrouw haar tas stevig vasthield. De man, die hard wegrende, werd in de Hoofdstraat door omstanders aangehouden en aan de politie overgegeven. Hij is ingesloten.

Emmen, medewerkster ontslagen
Vanmorgen deed een eigenaar van een schoenenwinkel in het centrum van Emmen aangifte van verduistering in dienstbetrekking. Een 27-jarige medewerkster uit Emmen bekende dat zij het afgelopen jaar voor ruim fl. 8.000,- aan schoenen had gestolen Hierop werd zij op staande voet ontslagen. Zij knoeide met kassabonnen om zo de verdwenen schoenen te verantwoorden.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe