PERSBERICHT - 07 DECEMBER 2001

Stedenspecial persbulletin Keith Prowse

`Veel vervoersmaatschappijen komen in deze periode met aantrekkelijke citytrips aanbiedingen, daarom geven wij graag nog wat extra informatie over ons productassortiment in Europese steden en New York', aldus Lieselot Ezerman, directeur Keith Prowse Nederland.

Keith Prowse Entertainment Travel is marktleider voor de verkoop van toegangskaarten en arrangementen voor onder meer attractieparken in Amerika en Europa en voor musicals, opera en excursies in steden als New York, Londen, Las Vegas, Toronto, Praag, Wenen, Los Angeles, San Francisco, Sydney en Dublin. Ook sportwedstrijden van de National Football League, National Basketball Association en de National Hockey league in Amerika en Canada. Daarnaast verzorgt Keith Prowse op maat gemaakte arrangementen voor exclusieve evenementen.

De 2002 brochure met het uitgebreide programma-aanbod verschijnt naar verwachting eind december en is op te vragen bij het kantoor van Keith Prowse in Nederland: Oostenburgervoorstraat 84, 1018 MR Amsterdam, tel: 020-6383989, fax: 020-6207338 en e-mail:
amsterdam@keithprowse.com.

OOIT GEWETEN? KEITH PROWSE VERKOOPT KAARTEN VOOR FC BARCELONA!

Zeg Barcelona en je zegt Nou Camp! Nou ja - als je een voetballiefhebber bent! Het merendeel van de wedstrijden van FC Barcelona worden zondag gespeeld, een fantastische kans dus om tijdens een weekendje in deze bruisende stad de uitbundige sfeer te ervaren van een Spaanse voetbalwedstrijd. Verspil geen tijd met het kopen van een kaartje ter plekke. Veel wedstrijden zijn in het betreffende weekend al lang uitverkocht! Voor je vertrek vanuit Nederland kun je bij Keith Prowse in Amsterdam entreekaarten kopen voor wedstrijden van Barcelona. Prijzen variëren van ¤50,- tot ¤ 80, -.

BRUGGE CULTURELE HOOFDSTAD 2002

Volgend jaar zijn onze buren aan de beurt om Brugge voor het culturele voetlicht te brengen: Brugge is Culturele hoofdstad 2001. Voor een aantal tentoonstellingen verkoopt Keith Prowse kaarten. Dit zijn onder andere de tentoonstelling `Jan van Eyck, de Vlaamse Primitieven en het Zuiden. De allereerste tentoonstelling over de Vlaamse primitieven en hun invloed op Zuid-Europese kunstscene van hun tijd. Topwerken uit heel Europa zijn verzameld in het Groeningemuseum, een van de mooiste musea in Brugge. De tentoonstelling loopt van 15 maart - 30 juni.

HANZE@M¤DICI.COM - Brugge, wisselmarkt van culturen Spaanse Kwartier, is de naam van een tentoonstelling over handel drijven zoals dat vroeger plaatsvond en nu. Brugge was in de Middeleeuwen het centrum van de Europese handel. De tentoonstelling loopt van 24 mei en 8 september en is verspreid over verschillende locaties.

CONCERTEN EN MUSICALS IN BERLIJN

Ook Berlijn staat in het programma-aanbod van Keith Prowse. Diverse klassieke concerten van onder meer het Berliner Philharmonisches Orchester, het Berliner Symphoniker en het Deutsches Symphonie-Orchester kunnen via Keith Prowse geboekt worden. Opera's van het Staatsoper en de Komische Oper en musicals als Falco meet Amadeus, Emil und die Detektive en Disney's De klokkenluider van Notre Dame of shows als Holiday On Ice, Jingle Bells en Revue Berlin kunnen allemaal via Keith Prowse geboekt worden.

UPGRADE DINERSHOW LIDO DE PARIS

We hebben er allemaal van gehoord maar zijn we er ook ooit geweest? De bekende cabaretshows in Parijs! Alle shows kunnen met of zonder diner geboekt worden. Indien men met diner boekt, kan men zelfs kiezen uit 2 tot 3 keuzemenu's. Het beroemde cabaret Moulin Rouge heeft nu een schitterende show `Freerie'. Zestig Doris Girls uitgedost in verenkostuums,staan garant voor een wervelende show. Er zijn iedere dag twee voorstellingen, om 21.00 uur en 23.00 uur. Houdt u van cabaret met wat meer pit, dan is de sexy Crazy Horse wellicht iets voor u. Van zondag tot en met vrijdag om 30.20 uur en 23.00 uur,op zaterdag om 19.30 uur, 21.45 uur en 23.50 uur. Ook het zeer Parijse Paradis Latin en het swingende Basil Tropical zijn zeer populaire shows bij toeristen en worden eveneens door Keith Prowse aangeboden.

Wie in november of december (muv 23,24, 25, 30 en 31 december) de `Panache' dinershow boekt in het Lido, wordt automatisch opgewaardeerd naar het chiquere `Passion'diner. Wie het `Passion'diner reserveert, krijgt het `Prestige'diner.

OPERA, OPERETTE & MUZIEK IN WENEN

De twee belangrijkste operahuizen in Wenen zijn de Staatsoper en de Volksoper. Deze operahuizen vullen elkaar goed aan: in de Staatsoper vinden voornamelijk opera- en balletvoorstellingen plaats, in de Volksoper zijn dat operette- en musicalvoorstellingen. Ook vanuit architectonisch oogpunt zijn beide operahuizen interessant om te bezoeken.In de Staatsoper onder meer Nabucco, Don carlo, Peter Pan, Das Rheingold, Der Rosenkavalier, Carmen, Giselle, Salome, Otello, Tosca en in de Volsper De Fledermaus, La Traviata, La Boheme, Hansel und Gretel en Die Zauberflote. Naast tickets voor deze operahuizen biedt Keith Prowse ook tickets aan voor het Weens Residentieorkest en voor concerten van het Schonbrunn Paleis. Deze voorstellingen kunnen eventueel vooraf gegaan worden door een diner.Een volledig programmaoverzicht is op te vragen bij Keith Prowse in Amsterdam

Ook voor excursies in en rond Wenen kan men bij Keith Prowse terecht die goedkoper zijn indien deze in Nederland geboekt worden in plaats van ter plekke. Een kleine greep uit het aanbod van Keith Prowse: stadsbezichtiging van historisch Wenen met onder meer de Staatsopera, de Ringstrasse en het Schönbrunn paleis, een boottocht over de Donau, de Spaanse Rijschool, de Wiener Sängerknaben en een rondrit inclusief wijnproeven door nachtelijk Wenen. Er zijn ook excursies die de omgeving van Wenen aandoen, zo is er bijvoorbeeld een excursie naar de Weense Wouden, waarbij men een bezoek brengt aan het Mayerling Jachthuis, aan de Cisterciënzerse abdij van Heiligenkreuz en een boottochtje maakt op het grootste onderaardse meer van Europa: Seegrotte.

WEST END LONDEN MUSICALS TE KUST EN TE KEUR

Mamma Mia, Kiss Me Kate, My Fair Lady, Disney's Lion King, Chicago, the Phantom of the Opera en vele andere. Keith Prowse boekt tickets voor alle musicals, komedies en toneelvoorstellingen in de Britse hoofdstad. Kaartjes via Keith Prowse zijn wel duurder maar u heeft gegarandeerde plaatsen en bespaart uzelf een hoop tijd met het kopen van tickets in Londen zelf (als die er überhaupt dan nog zijn want de populaire shows zijn vaak uitverkocht).

PREMIER LEAGUE VOETBAL-ARRANGEMENTEN

Ook voor arrangementen van voetbalwedstrijden in Engeland kan men bij Keith Prowse terecht. Zo worden tickets plus hotelovernachtingen aangeboden voor wedstrijden in de Londen Premiership (Arsenal, Chelsea, Charlton, Fulham, Tottenham en West Ham United). Er is keuze uit 2, 3 of 4-sterren hotels.

Ook biedt Keith Prowse standaard en premier arrangementen aan voor wedstrijden van Manchester United. De eerste omvat toegangskaart voor een wedstrijd, 1 of 2 overnachtingen inclusief ontbijt, entree voor Manchester United museum, programmaboekje, lunchbuffet na de wedstrijd
+ welkomstdrankje en halve fles wijn en host service.
De premier package is idem maar nu met een 2-ganagen menu plus drankje voor de wedstrijd. Vervoer van en naar Engeland dient met zelf te regelen. Voor meer info en reserveringen, Keith Prowse, tel: 020 - 638 39 89, fax: 020 - 620 73 38 of e-mail amsterdam@keithprowse.com

MUSICALS IN NEW YORK

Ondanks de aanslag in New York gaat het musicalaanbod grotendeels door. Tot de shows op Broadway horen nu onder meer 42ND Street,45 Seconds from Broadway, Assassins (nieuw!), Beauty and The Beast, Blue Man Group: Tubes, By Jeeves (nieuw!), Cabaret, Chicago,Contact, Dance of Death, Disney's Aida, Disney's Lion King, Fantasticks, Forbidden Broadway, The Full Monty, Hedda Gabler,I love you, youre perfect, Kiss me Kate, Learn to Fly/ De La Guarda, Les Miserables, Mamma Mia, Music Man, Noises Off (nieuw!), Oklahoma, perfect Crime, Phantom of the Opera, Producers, Proof, Radio City X-mas Spectacular, Rent, Shape of Things (nieuw!), Stomp, Tale of the Allergist's Wife, Thou Shalt Not (nieuw!), Tony & Tina's Wedding, UrineTown (nieuw!), Vagina Monologues, The Woman (nieuw!). Keith Prowse biedt kaarten aan in drie prijscategorieën.

Annie Get Your Gun, Blast, If you never leave me, Major Barbara, Stones in his Pocket en Thousands Clowns spelen niet meer.

In het Metropolitan Opera staan dit seizoen onder meer op het programma: Madam Butterfly, La Bohème, Norma, Luisa Miller, La Traviata, Die Meistersinger von Nuernberg, Arabella, Don Carlo, Die Frau Ohne Schatten, Hansel und Gretel, Tosca, Oorlog en Vrede, Lulu, The Great Gatsby, A MidsummerNightDream, Sly, Rigoletto en War and Peace.

In het New York State opera staan onder meer op het programma: Turandot, La Bohème, De Capulets en de Montagues,The Mikado, Ulysses, De Vliegende Hollander, De Toverfluit, Macbeth, Lilith en in het New York City ballet het Notenkraker ballet van Tchaikovsky.

Ook voor American Football, basketbal en ijshockey wedstrijden verkoopt Keith prowse tickets. Wedstrijdschema's kunnen opgevraagd worden bij Keith Prowse.Voor meer info en reserveringen: Keith Prowse, tel: 020 - 638 39 89, fax: 020 - 620 73 38 of e-mail amsterdam@keithprowse.com

Keith Prowse, directeur Lieselot Ezerman, 020-63 83 989 Baltus Communications, Marcel Baltus, 079-36 22 574

Keith Prowse is marktleider op het gebied van entertainment travel en verkoopt toegangskaarten voor evenementen, attracties, themaparken, shows, sportevenementen en excursies over de hele wereld. Keith Prowse werd in 1780 opgericht in Londen en beschikt inmiddels over een netwerk van 21 kantoren. Keith Prowse is onderdeel van de Seatem Group waartoe ook IFB International Festivals Bureau , Globaltickets, First Call en ChoirContact International behoren.