PERSBERICHT - 07 DECEMBER 2001

NH Hotels opent nieuwe aanwinst in Zamora

NH Hotels heeft haar hotelketen uitgebreid met een nieuw hotel in de Spaanse stad Zamora. Het luxe hotel Palacio del Duero ligt in het historisch district van Zamora op nog geen honderd meter van de rivier de Duero.

Tijdens de bouw kwam een 500 jaar lang verborgen façade tevoorschijn van de uit de elfde eeuw daterende Romaanse kerk Santa María de Horta. In de nabije omgeving van het hotel ligt de hoogste schoorsteen van de regio die beschouwd wordt als een historisch monument.

De goed ingerichte nieuwe aanwinst van NH Hotels heeft 49 luxe kamers met airconditioning, een directe telefoonverbinding, een aparte modemverbinding, satelliet-televisie, een pay-per-view filmaanbod, roomservice, een gratis haardroger en toiletset en een keuze uit diverse soorten hoofdkussens.

Gold Collection
Het nieuwe hotel is onderdeel van de "Gold Collection" van NH Hotels. De hotels die hiertoe behoren zijn alle gevestigd in klassieke paleizen of historische gebouwen. Historie en innovatie gaan hier harmonieus in elkaar over om aan de behoeften van zowel de zaken-reiziger als de weekendbezoeker te kunnen voldoen.

Het aangrenzende congrescentrum is gevestigd in een klassiek klooster van de Orde van Jeruzalem daterend uit de twaalfde eeuw. Na de geplande opening in maart 2002 zal het een unieke plek zijn voor zakelijke en feestelijke evenementen in een ongeëvenaarde architectonische omgeving. Met deze nieuwe opening heeft NH 181 hotels met meer dan 25.000 kamers, inclusief zes "Gold Collection" hotels met 621 kamers.

NH Hotels

De NH Hotels Groep (www.nh-hoteles.com) is de derde keten van zakenhotels in Europa sinds de fusie vorig jaar juni met de Nederlandse keten Krasnapolsky/Golden Tulip. NH heeft 181 hotels, samen goed voor meer dan 25.000 kamers in 17 landen in Europa, Zuid-Amerika en Afrika. De groep heeft 26 nieuwe hotelprojecten in ontwikkeling met ruim 3.300 kamers. In 2000 nam het operationeel resultaat van de Groep met 142% toe tot ¤ 550,5 miljoen dankzij een omzetgroei van 103,4%. De nettowinst steeg met 41% tot ¤ 90 miljoen.

NH Hotels zag de omzet over de eerste drie kwartalen stijgen met 47% met een operationele winst toename van 25%. Ondanks de gebeurtenissen van 11 september 2001 is de gemiddelde bezettingsgraad boven de 71% gebleven. De NH Groep is genoteerd aan de beurs van Madrid (onderdeel van de IBEX 35) en de Amsterdam Euronext 600 index, die de beste Europese bedrijven omvat.

Noot voor de redactie,