Gemeente Den Haag

2001-12-07: Den Haag krijgt nieuw internationaal cultureel festival

De gemeente Den Haag stelt 120.000 gulden extra beschikbaar voor een nieuw festival, The music in my head. In totaal draagt de gemeente 180.000 gulden bij aan dit nieuwe internationale culturele evenement (eerder werd aan het evenement al een subsidie van 60.000 gulden toegekend). De internationale programmering en de reputatie van de organisatoren staan garant voor een belangrijk festival. Dit zal een stimulans zijn voor het culturele klimaat in Den Haag. Bovendien sluit de internationale strekking van het evenement goed aan bij het internationale karakter van deze stad, zo meent de wethouder van Financiën en Cultuur, Louise Engering.

The music in my head
moet een internationale manifestatie worden van kunstenaars uit de hele wereld en afkomstig van diverse kunstdisciplines. Het ligt in de bedoeling om ieder jaar een andere gastprogrammeur uit te nodigen. Hierbij denken de organisatoren aan namen als Lou Reed, Nick Cave, Laurie Anderson, Riuchi Sakomoto, Salman Rushdie en David Byrne. Zijn of haar specifieke contacten in de wereld van muziek, literatuur, filosofie en beeldende kunst moeten leiden tot een samenwerking en een samengaan van weer andere, bijzondere kunstenaars. Op deze manier zullen tijdens het evenement eenmalige producties en/of kunstwerken tot stand komen.

De initiatiefnemers Louis Behre en Cees Debets organiseren ook het Crossing Border Festival. Anders dan bij dit festival wordt niet gemikt op een massapubliek. Als locatie wordt gedacht aan het Theater aan het Spui en eventueel ook het Filmhuis en Stroom. De eerste editie van The music in my head vindt plaats op 14 en 15 juni 2002. Dit betekent dat in Den Haag in die periode een aaneenschakeling van festivals en andere evenementen plaatsvindt als Parkpop, Den Haag Sculptuur, de Parade en het North Sea Jazz Festival.

last update: 7 december 2001 ;pag.: 9800; auteur: 39