Gemeente Zwijndrecht

Vrijwilliger van het jaar gekozen

Vrijdag 7 december vond voor de negende keer de avond voor de Zwijndrechtse vrijwilligers plaats in theater de Uitstek. Met deze feestelijke avond werden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Een belangrijk onderdeel van de vrijwilligersavond is de verkiezing Vrijwilliger van het jaar. Alle inwoners zijn in de gelegenheid gesteld om een kandidaat voor te dragen.

De jury heeft bij het maken van de keuze gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk, het aantal jaren dat iemand werkzaam is als vrijwilliger en het aantal uren per week waarmee deze persoon zich met het vrijwilligerswerk bezighoudt.

De heer J. Valk is gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Hij is ruim 30 jaar vrijwilliger bij gymnastiekvereniging O&O, 28 jaar bestuurslid geweest en is tot op heden nog steeds als adviseur aan het bestuur verbonden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het geluid en verzorgt hij de turnaccommodatie. Wethouder A. Abee overhandigde de winnaar een kunstwerkje van Corry Ammerlaan van Niekerk met als titel `Dank aan ieder'. Het kunstwerkje symboliseert het belangeloos verzetten van belangrijk en veel werk.

De tweede prijs is voor de heer D. Triantos. Hij werkt al meer dan tien jaar, 20 uur per week als vrijwilliger bij de Internationale Kinderhulp Nederland. Hij zet zich in om kinderen in Roemenië een betere toekomst te geven. De winnaar van de tweede prijs heeft een kunstwerkje ontvangen met als titel `Dank voor uw inzet'.

Het project HOME START heeft in het kader van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger een aanmoedigingsprijs ontvangen. HOME START is een project dat ondersteuning biedt aan gezinnen met één of meer kinderen onder de zes jaar. Het kan het best gezien worden als een georganiseerde vorm van burenhulp. Zij zijn nu een jaar actief. Deze prijs is toegekend omdat Home Start een waardevol project is voor onze gemeente.