TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-12-2001

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 7 december
Nederland 2 - 21.53 uur

INTERNATIONALE SAMENWERKING HERENIGT BROER EN ZUS

Een unieke samenwerking van het Italiaanse vermissingsprogramma 'Chi l'ha Visto' en het Nederlandse VERMIST heeft geleid tot de hereniging van Mauro Roma uit Italië met zijn Nederlandse zusje Angela. Vrijdagavond zendt het TROS-programma VERMIST deze ontroerende ontmoeting uit.

Mauro werd in 1968 als tweejarig jongetje door zijn Italiaanse vader ontvoerd uit Den Haag. De spectaculaire kidnap, via de regenpijp uit de slaapkamer waar Mauro naast zijn moeder Liesbeth lag te slapen, haalde destijds de voorpagina van alle kranten. De huilende Mauro werd in een gereedstaande auto gegooid. De nieuwe geliefde van zijn vader zat daarin op de uitkijk. Mauro werd in Milaan bij familie ondergebracht. Toen vader Mario zijn zaken in Nederland wilde afhandelen, werd hij gearresteerd. Hij wist echter te ontvluchten en Liesbeth zag en hoorde niets meer van haar zoontje Mauro.

Pas na de dood van zijn vader in 1985 ontdekte Mauro dat hij een Nederlandse moeder had. Hij zocht haar op in Rotterdam waar ze werkte in een bar op Katendrecht. Nooit sprak Liesbeth met Mauro over het zusje dat ze kort na de geboorte in 1969 had weggegeven aan een kinderloze vrouw voor wie ze destijds werkte. Pas op haar begrafenis - enkele jaren geleden - vertelde een van Liesbeths vriendinnen aan Mauro dat er een zusje bestond. Met de hulp van het Italiaanse vermissingsprogramma 'Chi l'ha visto' kwam Mauro bij VERMIST. Die spoorde zijn Nederlandse zus op en onlangs kon een dolgelukkige Mauro, in z'n restaurant in het Italiaanse Aosta, zijn zuster in de armen sluiten.