Docdata NV

DOCdata verwacht een overeenkomst te bereiken met de RIAA.

DOCdata verwacht een overeenkomst te bereiken met de Recording Industry Association of America (RIAA) over de vermeende inbreuken op auteursrechten door DOCdata USA.

De onderhandelingen omvatten de volgende elementen: § Betaling in contanten door DOCdata USA van $ 3 miljoen, waarvan $ 1,5 miljoen direct zal worden betaald en $ 1,5 miljoen zal worden betaald gedurende een periode van 12maanden (met als onderpand de activa van DOCdata USA). § Productie van CD's, zonder vergoeding, met een waarde van $ 0,2 miljoen als een donatie aan het "Songs of the Century" educatief programma dat is geïnitieerd door de RIAA en de National Endowment for the Arts (NEA) in de Verenigde Staten. § Voorwaardelijke verplichting van maximaal $ 1,5 miljoen, uitsluitend te betalen door DOCdata USA als aan specifieke criteria zal worden voldaan.

Definitieve overeenstemming is onder meer afhankelijk van het contract en goedkeuring door elk van de major Record Companies individueel.

De financiële gevolgen van de verwachte overeenkomst zullen worden verantwoord onder het buitengewone resultaat in de winst- en verliesrekening van DOCdata.

DOCdata N.V. is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor de media uitgevers met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. DOCdata is tevens een dienstverlener voor internet winkels, detailhandel ketens, direct marketing en internet dienstverleningsbedrijven. Verder ontwerpt, bouwt en levert DOCdata productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie.

Waalwijk, Nederland, 7 december 2001 DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD) Verdere informatie:
DOCdata N.V.
M.F.P.M. Alting von Geusau
CFO
Tel. +31 416 63 11 00