Gemeente Goes

Persbericht

Burgemeester D.J. van der Zaag reikt vijf vrijwilligerslegpenningen uit.

Op vrijdag 7 december 2001 om 21.30 uur reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag vijf vrijwilligerslegpenningen van de gemeente Goes uit. De vrijwilligerslegpenningen zijn bestemd voor mevrouw M.M.van Wieringen-Bras, mevrouw P.J. Eversdijk-Hollestelle, mevrouw M.G. Visscher, mevrouw H.J. Piebinga-Van de Kreeke en de heer C. Piebinga, voor hun vrijwilligerswerk bij Verpleeghuis Ter Valcke in Goes. De uitreiking vindt plaats in Verpleeghuis Ter Valcke, tijdens de feestavond voor de viering van de internationale vrijwilligersdag. Hieronder vindt u een beschrijving voor de toekenning van de legpenningen.

Mevrouw M.M. van Wieringen-Bras.
Mevrouw Matty Maatje van Wieringen-Bras is sinds 14 oktober 1983 werkzaam als vrijwilligster bij de dagbehandeling. Wekelijks rijdt zij een aantal keren als bijrijder mee op de bus voor de dagbehandeling. Voor de Stichting Vrienden van Ter Valcke heeft zij al heel wat geld in het laatje gebracht door verkoop van poffertjes tijdens grote feestdagen. Ook de jaarlijkse oliebollenverkoop neemt zij al jaren met veel plezier voor haar rekening. Mevrouw Matty van Wieringen is vrolijk en opgewekt en straalt dit uit, wat een prettig effect heeft op de bewoners en cliënten. Mevrouw Matty van Wieringen is geboren op 18 juni 1932 in 's-Gravenpolder.

Mevrouw P.J. Eversdijk- Hollestelle
Mevrouw Pieternella Johanna Eversdijk-Hollestelle werkt sinds 1983 als vrijwilligster bij Verpleeghuis Ter Valcke. Jarenlang heeft mevrouw Nel Eversdijk-Hollestelle als bijrijder meegereden op de bus voor de dagbehandeling. Nu werkt zij mee aan grote activiteiten zoals feestdagen en avondactiviteiten. De laatste drie jaar werkt zij thuis spullen af, die bewoners in de hobbyverenigingen maakten. Mevrouw Nel Eversdijk is geboren op 28 maart 1928 in Kloetinge.

Mevrouw M.G.Pots-Visscher
Mevrouw Maria Geertruid Visscher-Pots werkt sinds november 1977 bij de ziekenomroep Nomen Nescio. Ieder maandagochtend haalt zij de verzoekplaatjes op bij de bewoners en 's avonds neemt zij alle verzoekplaatjes op in de studio. Op dinsdag wordt het programma uitgezonden via de huisradio van Ter Valcke. Daarnaast zet mevrouw Rie Pots zich ook in voor andere activiteiten zoals een grote feestmiddag, waar zij altijd het Rad van Fortuin draait. Mevrouw Rie Pots is geboren op 6 november 1926 in Kruiningen.

De heer C. Piebinga en mevrouw H.J. Piebinga-Van de Kreeke Sinds 25 augustus 1986 zijn de heer Christiaan (Chris) en mevrouw Hendika Jacoba (Henny) Piebinga vrijwilligers in Ter Valcke. Ze houden zich bezig met de dierenverzorging. Vanaf het begin verzorgden zij het grote aquarium. Vorig jaar hebben ze dit werk overgedragen aan nieuwe vrijwilligers. Sinds een jaar hebben zij een buitenvoliére met vogels en kippen. Ook het kippenhok van De Deel (afdeling van Ter Valcke) onderhouden zij met veel plezier. Naast alle dierenactiviteiten verzorgt de heer Chris Piebinga de radiouitzendingen van Radio Goes. Hij betrekt hier de afdelingen van Ter Valcke bij door verzoekplaatjes voor de bewoners te draaien. De heer Christiaan (Chris) Piebinga is op 27 juli 1945 geboren in Haarlem en mevrouw Hendrika Jacoba (Henny) is geboren in Goes, op 25 augustus 1945.