Provincie Limburg

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 04 december 2001

Onderwerp

Besluit


1.


Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 14 december 2001

Informatie: E.W. Walthaus, afdeling Algemene en Juridische Zaken

tel. (043) 389 72 91

e-mail:
ew.walthaus@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 14 december 2001 vastgesteld. De agenda en de daarbij behorende voorstellen liggen ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement en zijn tevens te raadplegen op www.limburg.nl Deze statenvergadering wordt live en integraal uitgezonden via www.limburg.nl


2.


Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw Martens-Berghs (OU55+)

Informatie: J. Kievits, afdeling Kabinet

tel. (043) 389 70 16

e-mail:
jmg.kievits@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Martens-Berghs inzake de voordracht benoeming burgemeester van Maastricht vastgesteld.De Commissaris van de Koningin heeft met betrekking tot burgemeestersbenoemingen als rijksorgaan een adviserende rol ten behoeve van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Om die reden legt hij over burgemeestersbenoemingen geen verantwoording af aan Provinciale Staten.


3.

Toekomst milieuwetgeving

Informatie: P. Kuppers, afdeling Milieu en Waterbeleid

tel. (043) 389 76 44

e-mail:
pem.kuppers@prvlimburg.nl

De Minister van VROM heeft de provincies door middel van de discussienota 'Met recht verantwoordelijk' gevraagd bij te dragen aan ideeën over de toekomst van de milieuwetgeving.De provincies hebben de Minister hun aanbevelingen gezonden over thema's als de omslag in de vergunningverlenings- en handhavingscultuur, de afstemming tussen milieu en ruimtelijke ordening, de bevoegdheidsverdeling tussen gemeenten en provincies ten aanzien van bedrijven, enz.In een aparte brief vragen Gedeputeerde Staten de Minister de Nederlandse wetgeving op milieugebied zorgvuldig te toetsen aan de wetgeving van de Europese Unie, de regisseursrol van de provincie te waarborgen en erop toe te zien dat de belangen van het milieu ook kunnen meewegen bij andere overheidsbeslissingen.


4.

Afwijkingen aanbestedingsbeleid saneringsproject Ophoven

Informatie: T. Okkes, afdeling Stedelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 35

e-mail:
ta.okkes@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben beslotenom de Grontmij uit te nodigen om offerte uit te brengen inzake directievoering en milieukundige begeleiding van het saneringsproject en grond/teelaarde langs de Rode beek te Sittard over te nemenindien blijkt dat deze grond voldoet aan de milieuhygiënisch en fysisch gestelde eisen.


5.

Beoordeling veiligheidsrapport DSM Limburg bv Mijnweg 1 Geleen

Informatie: J. Limpens, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 99 28

e-mail:
jhm.limpens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het besluit beoordeling veiligheidsrapport van DSM Limburg bv vast te stellen en hebben geconstateerd dat de in het veiligheidsrapport weergegeven berekende risico's met betrekking tot externe veiligheid momenteel niet onaanvaardbaar zijn. Gedeputeerde Staten komen tot dit oordeel ondanks het feit dat DSM momenteel de oriënterende waarde voor het groepsrisico overschrijdt. Daarbij is een belangrijke overweging, dat DSM reeds gestart is met een onderzoek, op verzoek van het College van GS, om te komen tot een reductie van het groepsrisico.


6.

Beoordeling veiligheidsrapport Honeywell Fluorine Products Europe bv Kempenweg 90, Weert

Informatie: J. Limpens, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 99 28

e-mail:
jhm.limpens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het besluit beoordeling veiligheidsrapport Honeywell Fluorine Products Europe bv vast te stellen en hebben geconstateerd dat de in het veiligheidsrapport weergegeven berekende risico's voor wat betreft de externe veiligheid aanvaardbaar zijn.


7.

Beoordeling veiligheidsrapport Trespa International bvWetering 20, Weert

Informatie: J. Limpens, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 99 28

e-mail:
jhm.limpens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het besluit beoordeling veiligheidsrapport van Trespa International bv vast te stellen en hebben geconstateerd dat de in het veiligheidsrapport weergegeven berekende risico's voor wat betreft de externe veiligheid aanvaardbaar zijn.


8.

Vragen ex. art. 21 RvO van mevrouw Muijs (VVD)

Informatie: J. Janssen, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 77 15

e-mail:
jjg.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen inzake het spoorwegemplacement Sittard vastgesteld in die zin dat- de NS hoge urgentie toekent aan de uit- voering van PAGE en dat derhalve 2010 reëel is t.a.v. het terugdringen risico's;- in de Rijksbegroting nog geen rekening is gehouden met specifiek het empl.Sittard;- de regionale spoorvisie West.Mijnstreek inmiddels is vastgesteld;- 2 jaar voor de realisatie van geluidredu- cerende maatregelen nodig is i.v.m. de uitwerking v.d. techn.specificaties, de aanbesteding en de feitelijke aanleg;- de gem.Geleen-Sittard-Born sinds 1 okt. 2000 belast is met de bestuursrechtelijke handhaving.


9.

Leukerwaarden en hoogwatergeul Well-Aijen

Informatie: J. Vegt, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 79 05

e-mail:
jh.vegt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een verdere planontwikkeling voor de hoogwatergeulen bij Well en Aijen en de uitbreiding van de Voorhaven in de gemeente Bergen, en de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat te verzoeken de hoogwatergeulen Well-Aijen in het Tracébesluit op te nemen.


10.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Holtkamp-van Es (CDA)

Informatie: P. Alzer, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 92

e-mail:
phj.alzer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen over de onveilige kruising bij Sluis 16 te Weert vastgesteld. Gedeputeerde Staten hechten aan de realisatie van een rotonde op de N564 nabij Sluis 16 te Weert. De rotonde kan vanwege te doorlopen wettelijke procedures op z'n vroegst in het voorjaar van 2003 gereed zijn. Op korte termijn zal een (tijdelijk) pakket van maatregelen ter plaatse worden uitgevoerd, om de veiligheid van overstekende fietsers te verhogen.


11.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Cox Sevenich (CDA) over de verkeerssituatie N572 Pepijnklinieken Echt

Informatie: P. Alzer, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 92

e-mail:
phj.alzer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen vastgesteld over de verkeerssituatie N572 Pepijnklinieken Echt vastgesteld. Gedeputeerde Staten hebben de aanpak van de verkeerssituatie op de N572 ter hoogte van de Pepijnklinieken in Echt opgenomen in het Meerjaren Infrastructuur Programma 2002-2005. Dit maakt structurele maatregelen over enkele jaren mogelijk.


12.

Bottleneck Infrastructuur
Informatie: W. van Vlijmen, afdeling Infra-Projecten

tel. (043) 389 77 01

e-mail:
wh.van.vlijmen@prvlimburg.nl

Om de wegenwerken aan de N296 onder te kunnen brengen in een integrale aanbesteding wordt afgesproken dat RWS de brugverhoging te Roosteren en de daarbij komende kosten voor een bedrag van 13,5 miljoen ( 6.126.000) aan de provincie vergoedt.


13.

Eindplan Grensmaas

Informatie: G. Hermans, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 42

e-mail:
gjp.hermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het eindplan Grensmaas vastgesteld. Het eindplan Grensmaas wordt ter instemming voorgelegd aan Provinciale Staten. Het eindplan wordt daarna aangeboden aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.


14.

Samenwerking LVR-LVB

Informatie: A. Janssen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 71 23

e-mail:
ahk.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het vooorstel voor verdergaande samenwerking LVR en LVB aan Provinciale Staten voor te leggen. Dit voorstel voorziet erin dat:1. Voor 2002 en 2003 geen budgetkorting wordt toegepast.2. De LVB-gelden voor de periode van 2 jaar (2002 en 2003) bij subsidieverlening worden geoormerkt.3. Als voorwaarde voor 1 en 2 te bepalen dat een integraal beleidsplan wordt opgesteld waarbij de verdeling 40 % voor overhead en 60 % voor zowel gezamenlijke als ook organisatie individuele projecten, wordt toegepast.


15.

Uitvoeringsoverzicht Plattelandsontwikkeling Zuid Limburg 2001

Informatie: A. Canjels, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 74 93

e-mail:
ampa.canjels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een provinciale bijdrage te verstrekken in een twaalftal plattelandsontwikkelingsprojecten In het jaar 2001 zijn in Zuid Limburg diverse projecten en activiteiten opgepakt door zowel de provincie als de partners uit de regio. Het totale uitvoeringsoverzicht bevat 51 items. Het besluit van Gedeputeerde Staten heeft betrekking op de laatste 12 projecten.


16.

Organiserend vermogen sectorplan Procesindustrie

Informatie: R. Bosma, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 74 94

e-mail:
rhg.bosma@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Stichting Máák het in de techniek, voor wat betreft het aantrekken van een sectormanager procesindustrie, ontheffing te verlenen om de provinciale aanbestedingsregels te hanteren. Tevens is besloten om uit de post Economisch Beleid 2001 deze stichting een eenmalige subsidie te verstrekken van 301.050,00 ( 136.610,53) voor het aantrekken van een sectormanager ten behoeve van het ontwikkelen van een sectorplan voor de procesindustrie.


17.

Project TEAM Venlo (GSB)

Informatie: I. Jahae, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 77 95

e-mail:
iama.jahae@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een bedrag van 112.500,00 ( 51.050,27) beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project TEAM Venlo.Het project heeft tot doel tegemoet te komen aan de behoefte aan meer nieuw kennisintensief ondernemerschap in de regio Limburg-Noord en daarmee te zorgen voor nieuwe hoogwaardige werkgelegenheid in deze regio.


18.

Afwijzing subsidieaanvraag project "CNC geschoold personeel" van de Stichting Samenwerkingsverband Opleiding Houtbewerking regio Noord-Limburg

Informatie: J. Meulenbeld, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 78 21

e-mail:
j.meulenbeld@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de aanvraag voor subsidie voor het project "CNC geschoold personeel" van de Stichting Samenwerkingsverband Opleiding Houtbewerking (SSOH) regio Noord-Limburg af te wijzen, omdat geen zicht bestaat op de daadwerkelijke omvang van het tekort (hoofdstuk 1, artikel 1:2 sub 5 en sub 6).


19.

Sociaal-economische basisgegevens ETIL. Bijdrage 2002

Informatie: R. Widdershoven, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 71 31

e-mail:
rmjm.widdershoven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten ook in 2002 een bijdrage te verlenen aan ETIL voor het opstellen van sociaal- economische basisgegevens. Voor de producten Limburg in Beeld, Limburg Nu, Bedrijventerreinen aan Bod en de vraagbaakfunctie wordt maximaal 435.000,00 ( 197.394,30) beschikbaar gesteld.


20.

Vaststelling GSB Programma Centrum Noord Heerlen

Informatie: R. Stapel, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 76 93

e-mail:
r.stapel@prvlimburg.nl

Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten een subsidie van 4.500.000,00 (2.042.011,00) te verlenen voor het programma Centrum Noord Heerlen. Deze subsidie wordt verleend in het kader van het provinciaal Grotestedenbeleid. De provinciale bijdrage maakt het mogelijk dat een tweetal infrastructurele sleutelprojecten kunnen worden gerealiseerd, te weten: de verplaatsing van het schakelstation elektriciteit en de verlegging van de Kloosterweg .Bovendien zijn in het programma afspraken gemaakt over de wijze waarop provincie en gemeente gaan samenwerken om een snelle en zorgvuldige inpassing van het programma "Centrum Noord" te bevorderen.


21.

Programmamanagement Interreg IIIa

Informatie: D. Ruijters, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 72 70

e-mail:
dlhm.ruijters@prvlimburg.nl

1. Gedeputeerde Staten hebben met het oog op de toegenomen werkzaamheden in het kader van de provinciale coördinatie van de grensoverschrijdende Interregprogramma's Euregio Maas Rijn en Benelux Midden Gebied in de periode 2002-2008 besloten om het programmamanagement uit te breiden.

2. Voor de financiering daarvan wordt naast de inzet van provinciale middelen mede een beroep gedaan op Europees geld uit de betreffende Interregprogramma's.

3. Aan het Benelux Midden Gebied wordt in dit verband gedurende de periode 2002-2008 jaarlijks een geïndexeerde cofinancieringsbijdrage verleend, welke voor 2002 126.173,42 ( 57.255,00) bedraagt en ten laste komt van de post Economische Beleid 2001.


22.

Bijstelling subsidies 2001welzijnsinstellingen

Informatie: J. Kikken, afdeling Financieel Beleid

tel. (043) 389 71 78

e-mail:
jma.kikken@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot aanpassing van de subsidiebedragen 2001 voor de gesubsidieerde instellingen op grond van de geactualiseerde indexcijfers zoalsopgenomen in de septembercirculaireprovinciefonds 2001.


23.

Vaststelling jaarrekening en verslag 2000, begroting 2002 en meerjarenbegroting 2003-2005 van het Fonds Nazorg prv Limburg

Informatie: K. Vrolings, afdeling Financieel Beleid

tel. (043) 389 71 68

e-mail:
kj.vrolings@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om vast te stellen de jaarrekening 2000 met jaarverslag, begroting 2002 en de meerjarenbegroting 2003-2005 van het "Fonds Nazorg stortplaatsen provincie Limburg" alsmede de jaarrekening 2000 van de "Nazorg oude stortplaatsen NAVOS",


24.

Betalingsverzoek aan Teboza Productions B.V. te Helden

Informatie: R. Sangers, afdeling Handhaving en Monitoring

tel. (043) 389 88 13

e-mail:
rph.sangers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een betalingsverzoek van 20.000,00 ( 9.075,60) verzonden aan Teboza Productions B.V. te Helden vanwege door haar verbeurde dwangsommen.


25.

Onderzoeksopdracht uitvoeringsorganisatie gebiedenbeleid

Informatie: J. de Jongh, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 74 77

e-mail:
jp.de.jongh@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten willen een aantal doelen voor de plattelandsontwikkeling bereiken met het gebiedsgericht uitvoeren van projecten. De plannen daarvoor worden momenteel opgesteld. De uitvoering moet op een effectieve manier worden georganiseerd. GS laten een onderzoek uitvoeren om te komen tot een daadkrachtige uitvoeringsorganisatie met draagvlak bij de betrokken partijen.


26.

Vragen ex art. 21 RvO van de heer Koopmans (CDA) inzake rapport Alterra Calamiteitenpolders

Informatie: C. v. Tijen, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 74 41

e-mail:
c.van.tijen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen vast dat het betreffende rapport van Alterra geen nieuwe onderzoeksresultaten oplevert die van belang zijn voor de haalbaarheid van het aanwijzen van de Lob van Gennep als overloopgebied, en verwijzen naar het onderzoek van Rijkswaterstaat over dit onderwerp, dat behandeld zal worden in het kader van POL-Zandmaas.


27.

Sportsubsidies eerste tranche 2002

Informatie: E. Burg, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 73 16

e-mail:
elm.burg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben voor de eerste subsidietranche 2002 voor een bedrag van 21.706,54 ( 9.850,00) subsidie beschikbaar gesteld voor activiteiten in de lijn van het provinciaal sportbeleid. Subsidie is beschikbaar gesteld voor de Parelloop in Brunssum (hardloopevenement) en voor Powerman Holland in Venray (duathlonevenement) vanwege de projecten voor de jeugd en voor gehandicapten.


28.

Opdrachtverstrekking aan PMS Vijverdal betreffende het experimenteel project "Meer dan Pecunia alleen"

Informatie: V. Hoedemakers, afdeling Zorg

tel. (043) 389 74 36

e-mail:
vmve.hoedemakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten PMS Vijverdal te Maastricht opdracht te verstrekken tot het inhuren van een projectleider en een case-manager, alsmede de uitwerking en verbreding van het monitoringssysteem ten behoeve van de tweede projectfase (oktober 2001 t/m december 2002) van het project "Meer dan Pecunia alleen".De financiële bijdrage van de provincie in het Pecuniaproject wordt door de provincie aangemerkt als een inspanningsverplichting in het kader van Grotestedenbeleid Maastricht.


29.

Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw Griblings-Gommans en de heer Houben (CDA)

Informatie: J. Reinders, afdeling Zorg

tel. (043) 389 71 14

e-mail:
jfh.reinders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Griblings-Gommans en de heer Houben inzake toekomst huisartsenpraktijk op het platteland vastgesteld.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 7-12-2001 11:48