Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Vrijwilligers, bedankt!

Rijswijk, 7 december 2001

Vrijwilligers zijn van onschatbaar belang voor het functioneren van de samenleving. Ook in Rijswijk functioneren veel organisaties en instellingen mede dankzij de grote inzet van vrijwilligers en buiten dat georganiseerde verband om verzetten andere "stille krachten" veel werk ten gunste van hun buren, hun buurt of vereniging; kortom, de samenleving.
Zij worden dan ook welverdiend in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 7 december (Nationale Vrijwilligersdag) in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 van 17.00 tot 22.00 uur.

Evenals in voorgaande jaren wordt daarbij een gevarieerd programma gepresenteerd, waarbij de verkiezing van de "Gouden Vrijwilliger 2001" centraal staat.
Er hebben zich ruim 500 vrijwilligers aangemeld voor deze feestelijke bijeenkomst, waarvan 26 vrijwilligers zijn genomineerd voor de titel "Gouden Vrijwilliger van het jaar 2001". Uit deze 26 genomineerden zijn tien kandidaten geselecteerd, die tijdens de bijeenkomst speciaal in het zonnetje worden gezet. Uit deze tien heeft een onafhankelijke jury de "Gouden Vrijwilliger" gekozen, waarvan de naam op 7 december bekend wordt gemaakt.
De avond wordt vervolgd met optredens van cabaretier Onno Innemee en 't HuisTheater.



BIJLAGE

Programma van Vrijwilligersdag 2001

17.00 uur ontvangst in de foyer met broodjes, salades en een drankje 18.30 uur nominatie en verkiezing "Gouden Vrijwilliger 2001" De 10 genomineerden worden aan de genodigden voorgesteld, daarna volgen o.a. de bekendmaking van de Gouden Vrijwilliger 2001 en de overhandiging van de wisseltrofee
19.30 uur optreden van Onno Innemee met zijn theaterprogramma "Braks" 20.30 uur pauze
21.00 uur optreden van 't HuisTheater met "Ode aan Annie M.G. Schmidt" 22.00 uur einde van het officiële programma

De leden van de jury voor de Gouden Vrijwilliger
* mevrouw C. J. Thoral, wethouder

* mevrouw M. Ausems, Gouden Vrijwilliger 2000
* de heer M. Broks, regiodirecteur McDonald's voor Rijswijk e.o.
De namen van de 10 genomineerden

dhr. J. Schot Stichting Welzijn Laak & Rijswijk (SWL&R) dhr. B. Hendriks KRSV Vredenburch
dhr. P. van der Wal Rijswijkse Politie ( = Gouden Vrijwilliger 2001 ) dhr. J. van 't Loon Stichting Vluchtelingenwerk dhr. A. van Ettinger Stichting Welzijn Ouderen Rijswijk (SWOR) dhr. A. Verwoerd Stichting Rijswijk tegen Annexatie mevr. L. Bosman Stichting Zonnebloem (Oud Rijswijk) mevr. A.M. Bode voetbalvereniging Juventas
mevr. H. Rek vrijwilliger op openbare basisschool `t Prisma / Ons Ideaal
mevr. L. van Straaten vrijwilliger Atlas College

Meer over de Gouden Vrijwilliger 2001

De heer Pieter van der Wal is de drijvende kracht achter de de vrijwillige politie in Rijswijk, waarvan hij al 22 jaar lid is. Hij is een zeer enthousiaste, bekwame vrijwilliger op wie nimmer vergeefs een beroep wordt gedaan en voert een flink deel van de werkzaamheden van de reguliere agent uit. Hij coördineert ook zaken als de intocht van Sint Nicolaas.
Op dit moment begeleidt hij twee andere vrijwilligers, waarmee hij veelvuldig op pad gaat.
Vaak vervult hij zijn diensten ten behoeve van de surveillance in de wijk, waardoor wordt bijgedragen aan "meer blauw op straat". Dat wordt door de burgers en de middenstand (m.n. in winkelcentrum In de Bogaard) buitengewoon op prijs gesteld. Dat komt zeker ook doordat dhr. Van der Wal servicegericht is ingesteld en de burger professioneel tegemoet weet te treden.
Tot slot wordt hij door zijn grote collegialiteit ook zeer gewaardeerd door de medewerkers van politiebureau Rijswijk.
---

Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.