Gemeente Den Haag

2001-11-30: Gulden Klinkerdag in stadhuis

Op zaterdag 8 december wordt de jaarlijkse Gulden Klinkerdag gehouden in het Atrium van het Stadhuis. Wethouder Wilbert Stolte van onder andere Leefbaarheid zal de geldprijzen verbonden aan de eerder ingestrate Gulden Klinkers overhandigen aan de (bewoners)groepen. Daarnaast worden twee extra prijzen uitgereikt aan groepen die zich in de afgelopen periode hebben onderscheiden van de overige genomineerden. De festiviteiten duren van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Zestien groepen, die eerder dit jaar zijn genomineerd, krijgen uit handen van wethouder Stolte, een waardebon van 4.000,- ( 1.818,-). Daarnaast wordt bekend gemaakt welke bewonersgroep het leukste initiatief heeft genomen of het meeste werk heeft verricht voor de leefbaarheid in de eigen omgeving. De winnaar van de eerste prijs ontvangt een extra waardebon van 4.000, - ( 1.818,18), terwijl de tweede prijs extra wordt beloond met een bedrag van 2.500,-.

Na de uitreiking van de prijzen wordt bekend gemaakt welke groepen zijn genomineerd voor volgend jaar.

Activiteiten

Op deze dag is er voor ieder wat wils. Haagse groepen die belangstelling hebben voor het Gulden Klinker-project kunnen zich op een informatiemarkt oriënteren op mogelijke initiatieven, de nominatie, instrating en bestedingsmogelijkheden van de geldprijzen.

Straatartiesten en muzikanten zorgen voor de vrolijke noot op deze zaterdag. Voor kinderen zijn verschillende spelletjes en een springkussen beschikbaar.

Nieuwe regels en vervolginitiatieven

Vanaf 1 januari 2002 worden de regels voor het verkrijgen van de Gulden Klinker aangepast. Nieuwe groepen moeten zich dan gedurende minimaal één jaar bewijzen voor een Gulden Klinker en een beloning van
1.300,-. Als de groepen actief blijven, komen ze in aanmerking voor een extra beloning van 1.000,-- gedurende drie jaar.

Bestaande Gulden Klinkerhouders, indien minimaal vier jaar actief, kunnen zich laten nomineren voor de Platina Klinker. Ook aan dit vervolginitiatief zijn prijzen verbonden. Zo kunnen Gulden Klinkerhouders na vier jaar actief te zijn geweest, meedingen naar de Platina Klinker met een bijbehorend geldbedrag van 5.000,- voor de eerste prijs, 3.000,- voor de tweede en 2.250,- voor de derde prijs. De Platina Klinker is een extra stimulans voor groepen die een belangrijke bijdrage leveren aan het schoon, heel en veilig houden van Den Haag.

30 november 2001

last update: 3 december 2001 ;pag.: 9643; auteur: 77