Gemeente Nuth


DIT WEEKEND OPEN ATELIERDAGEN

Komend weekend 8 en 9 december gooien 74 kunstenaars in de 8 gemeenten van Parkstad Limburg hun ateliers voor bezoekers open in het kader van de Open Atelierdagen 2001 Parkstad Limburg. Het startsein voor deze dagen wordt zaterdagmorgen om 10 uur gegeven in het atelier van Paulette Snijders-Bremen aan de Aalbekerweg 85 in Hulsberg. Dit in aanwezigheid van de wethouders van cultuur van de 8 deelnemende gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal.

Het is voor de derde maal, dat deze Parkstad Open Atelierdagen worden georganiseerd. De eerste twee afleveringen werden een groot succes. Dat heeft deze keer ook een maximum aantal kunstenaars doen besluiten hun atelier open te stellen. Maar liefst 35 van 74 kunstenaars doen voor de eerste keer mee.

De in de gemeente Nuth deelnemende kunstenaars en galerieën zijn: Ron Benen (Eijssenstraat 4 Wijnandsrade); Marcellus-John Dekkers (Swier 13 Wijnandsrade); Vera de Haas (Kleverstraat 10 Schimmert); Jos Hermans (Zandbergweg 1 Vaesrade), Paulette Snijders-Bremen (Aalbekerweg 85 Hulsberg); Galerie Vinken (Stationsstraat 282 Nuth) en Louis Wierts (Montfortstraat 4 Schimmert).

Een brochure geeft een overzicht van niet alle deelnemende ateliers, maar ook een beschrijving van de betreffende kunstenaar en zijn/haar werk.