Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nijmegen, 6 december 2001

Compassion In World Farming (CIWF) start campagne
'DENK IN DECEMBER ÓÓK AAN DE DIEREN!'

Aanstaande zaterdag, 8 december om 12.00 uur, start Compassion In World Farming (CIWF) in Zwolle de nationale campagne 'Denk in december ook aan de dieren!'. Vrijwillgers van CIWF, die verkleed zijn als varken, schaap en koe, zullen dan vanuit een stand in de Diezerstraat het publiek informeren hoe je van december een feestmaand zonder dierenleed kunt maken. Bij de stand zullen ook diervriendelijk geproduceerde hapjes worden uitgedeeld.

Voor miljoenen dieren is december géén feest. Na een treurig bestaan in de donkere stallen van de bio-industrie wacht hen een triest einde als ingrediënt in een van de vele feestgerechten. CIWF heeft daarom een speciale decemberfolder gemaakt, met leuke en praktische tips hoe je van december een feestmaand zonder dierenleed kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld minder vlees eten, en in plaats van vlees uit de bio-industrie biologisch vlees (met EKO-keurmerk) of scharrelvlees kopen. En natuurlijk kun je ook zonder vlees eten. In de decemberfolder van CIWF staat, bijvoorbeeld, een recept voor een lekker Kerstdiner zonder vlees. Deze folder is zaterdag gratis te verkrijgen bij de stand van CIWF en zal gedurende de rest van de maand door meer dan 100 vrijwilligers in het hele land verspreid worden.

Compassion In World Farming (CIWF) is een internationale dierenbeschermingsorganisatie, die speciaal opkomt voor de dieren in de bio-industrie. CIWF is sinds 1998 ook actief in Nederland en voert momenteel vooral actie voor een Europees verbod van de lange-afstandstransporten van levende landbouwdieren.

Noot voor de redactie,