Politiebericht Eindhoven e.o. 8-12-2001

1e persbericht 8 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding met drank
Een 38-jarige Eindhovense automobilist is zaterdag om 0.35 uur op de Elzentlaan aangehouden. De man was met zijn auto tegen de achterkant van de voor hem rijdende auto gereden. Hij bleek gedronken te hebben, bijna 1,65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De man raakte licht gewond aan zijn hoofd doordat hij daarmee tegen de voorruit kwam.

Eindhoven: Vechten
Op het Stratumseind zijn zaterdag om 2.00 uur een 25-jarige Eindhovense man en een 23-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij waren op straat aan het vechten. De vrouw sloeg bij de aanhouding een politieman. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte graffiti aangehouden
Op de Groot Bijgaardenlaan is zaterdag om 3.25 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Er was een melding gekomen dat er door twee personen graffiti gespoten werd. Toen de politie aankwam vond ze alleen nog twee rugzakken met spuitbussen. In de buurt werd in de bosjes de man uit Helmond gevonden. Van de mogelijke tweede verdachte werden in een rugtas gegevens gevonden. Hij is nog niet aangehouden. De aangehouden verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Bewoonster asielzoekerscentrum bedreigt personeel Een 34-jarige bewoonster van het AZC aan de Deurneseweg is vrijdag om 21.30 uur op het centrum aangehouden. Zij bedreigde een beveiligingsmedewerker en sloeg een ruit van de portiersloge kapot. De vrouw, zij komt uit Rwanda, is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Dronken met gestolen auto
Op de Watermolenwal is zaterdag om 1.00 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto en slingerde over de weg. Hij werd staande gehouden en hij bleek flink gedronken te hebben. Hij was bijna niet aanspreekbaar. De man had geen rijbewijs en de auto waarin hij reed was op 5 december in Helmond ontvreemd. Bij een woninginbraak waren de sleutels gestolen. Een horloge die ook was gestolen bij de inbraak had de man om zijn pols. Hij is ingesloten. Een ademanalyse lukte niet omdat de man te dronken was.

Helmond: Onder invloed
Een 24-jarige Helmondse automobilist is zaterdag om 3.00 uur op het Stephanusplein betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna
1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Breugel: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Orionlaan is vrijdagavond een videorecorder gestolen. De voordeur was opengebroken.

Leende: Onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is zaterdag om 0.45 uur een 55-jarige automobilist uit Leenderstrijp bekeurd. De man had gedronken en blies bijna 0,9 promille.

Nuenen: Woninginbraak
Tussen woensdagavond en vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Vincent van Goghstraat. De voordeur is opengebroken. De bewoonster mist een aantal cds en sieraden.

Nuenen: Stroomaggregaat gestolen
Vanuit een loods van een bedrijf aan de Langlaar is vrijdagmiddag een stroomaggregaat gestolen. De loods was niet afgesloten.

Gemert: Jongen na mishandeling aangehouden
Zaterdag om 2.15 uur is op het Binderseind een 18-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De jongen zou zonder enige aanleiding een 15-jarige jongen uit Gemert een kopstoot gegeven hebben. Het slachtoffer hield er een gebroken neus aan over. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Knegsel: Aanrijding met zes autos op A67
Bij een aanrijding op de A67 onder Knegsel, rijrichting Belgische grens Eindhoven, zijn zes voertuigen betrokken geraakt. De vermoedelijke toedracht van de aanrijding is als volgt. Een Belgische vrachtauto stond op de vluchtstrook met een heetgelopen motor. Van dit voertuig kwam nogal wat stoom en rook. Een Peugeot bestelauto kwam in deze stoomwolk terecht en minderde snelheid. Vervolgens kwam een Duitse vrachtauto aangereden. Deze reed tegen de Peugeot bestelauto. Een vrachtauto met containers passeerde de aanrijding. Daarna reed een Duitse tankauto tegen de bestelauto en tegen de containerauto, die de aanrijding aanvankelijk kon ontwijken. Daarna reden nog een Opel Vectra en een Volvo V40 tegen de bestelauto en de tankauto. De bestuurder van de Peugeot, een man uit Tilburg, moest uit de auto bevrijd worden. Hij is naar het St. Josephziekenhuis gebracht en hij is daar opgenomen. De bestuurder van een van de vrachtautos, een 42-jarige man uit Venray, brak een voet. Hij kon na behandeling in het St. Josephziekenhuis naar huis. Een Duitse bestuurder van de tankauto is naar het Diaconessenhuis gebracht en een 51-jarige vrouw uit Duitsland, inzittende van een personenauto, is met klachten over pijn op de borst naar het St. Josephziekenhuis gebracht. De weg is enkele uren gesloten geweest.

Valkenswaard: Verdachten vernielingen aangehouden Vrijdagavond om 22.25 uur is op de Corridor een 15-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij zou op de Corridor een prullenbak vernield hebben door ertegenaan te schoppen.

Een 21-jarige man uit Valkenswaard werd zaterdag om 0.40 uur aangehouden op de Markt. Hij was tegen geparkeerde fietsen aan het trappen. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Doorrijden na aanrijding, zonder rijbewijs en joy-riding Op de Promenade is zaterdag om 6.20 uur een 19-jarige man uit Nederweert aangehouden. Hij was met de auto waarin hij reed op De Vest tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. Een getuige was er achter aangegaan en hield de politie op de hoogte. Op de Promenade werd hij aangehouden. De man bleek geen rijbewijs te hebben en de auto had hij thuis meegenomen zonder dat hij daar toestemming voor had.