Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-12-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 8 december 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht aan de Venne in Winschoten een 45-jarige automobilist uit Scheemda aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man op het Oldambtplein rijden. Hij reed slingerend en bij een controle aan de Venne bleek de man te veel gedronken te hebben. De ademanalyse aan het politiebureau wees
1.82 promille alcohol uit. Na verhoor is de Scheemder met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Muntendam: man aangehouden
Voorbijgangers spraken vrijdagavond in Muntendam surveillerende politiemensen aan omdat zij hadden gezien dat een man in de Jan Bakkerstraat tegen een auto had geschopt en dezelfde knaap samen met twee andere jongens probeerde lantaarnpalen te vernielen. De drie heren werden op Het Loeg aangetroffen. Tegen twee van hen konden geen verdachtmakingen blijken. De derde man, een 21-jarige man uit Noordbroek die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden op verdenking van vernieling, baldadigheid en openbare dronkenschap. Hij verzette zich en werd geboeid meegenomen naar het politiebureau. Onderweg daar naar toe vernielde de man een portier van de politieauto. Tevens schold de man de betrokken politiemensen uit en bedreigde hen meerdere malen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, verzet tegen de aanhouding, belediging en bedreiging.

Roodeschool: doorrijder aangehouden
In zijn woning in Roodeschool heeft de politie vrijdagnacht een 19-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van doorrijden na aanrijding. Getuigen meldden bij de politie dat een automobilist aan de Hooilandseweg in Roodeschool met zijn wagen tegen een geparkeerde bestelauto was gebotst en daarna was weggereden. Op basis van de kentekengegevens van de auto van de doorrijder kon hij korte tijd later worden opgespoord. De man was inmiddels naar bed gegaan. Bij zijn aanhouding bleek de hij onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.75 promille werd gemeten. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de verdachte na de aanrijding met de bestelauto ook nog een lantaarnpaal heeft geramd. Zijn auto raakte zwaar beschadig. In verband daarmee is het kentekenbewijs ingevorderd. Na verhoor is de man heengezonden.

Uithuizen: mishandeling
Na een woordenwisseling in een café aan de Leeuwstraat in Uithuizen is 38-jarige inwoner van die plaats door een 25-jarige plaatsgenoot mishandeld. Nadat het slachtoffer in het café door een aantal andere bezoekers was uitgedaagd en uitgescholden wilde hij naar huis lopen. Hij werd echter achtervolgd door één van zijn belagers en enkele keren tegen het hoofd geslagen. Het slachtoffer belde de politie die de dader in de betrokken kroeg aantrof en meenam naar het bureau. Aan het politiebureau bekende de verdachte de mishandeling. Hij verklaarde geïrriteerd te zijn geraakt door de houding en het uiterlijk van het slachtoffer en hem daarom te hebben geslagen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stad komt er aan

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. ( 30 ct/min ).