CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

Balkenende: Dijkstal en Melkert spelen politiek spelletje

CDA-leider Jan Peter Balkenende verwijt Dijkstal en Melkert dat zij een politiek spelletje spelen door enkel met elkaar te willen debateren en debatten met andere partijen te mijden. Balkenende noemt dat een 'strategie van de arrogantie van de macht'.

Balkenende: 'Het is belachelijk dat Dijkstal en Melkert hun verantwoordelijkheid ontlopen om verantwoording af te leggen over het beleid van het Paarse kabinet door keer op keer het debat met andere partijen te weigeren. Ik heb dat meegemaakt bij het MKB-congres, en vandaag bij de ledenvergadering van de Consumentenbond. Ook bij de voorbereiding van de campagne merken we dat Dijkstal en Melkert alleen willen meedoen aan de twee tv-debatten en voor de rest alles weigeren. Of dat nu het Nationale Zorgdebat is, het mobiliteitsdebat van de ANWB of dat van de sportorganisaties. Op alles volgt een 'nee'.'

Volgens de CDA-leider doen de grote twee daarmee afbreuk aan de basisprincipes van de democratie. 'Daarin houdt de meerderheid altijd rekening met de minderheid en is er mogelijkheid tot debat. Op die manier kan de kiezer ook het best zijn mening vormen. Deze handelswijze is de 'strategie van de arrogantie van de macht' Ik daag hen dus graag uit het debat wel aan te gaan', aldus Balkenende.

Voor verdere informatie: Jack de Vries, voorlichter, 06-53714623


08 dec 01 11:24