Politiebericht Venlo 8-12-2001
Mediaberichten 8 december (12.30 uur)

HAELEN Valse dollars

HAELEN Twee onbekende mannen hebben vrijdag geprobeerd om met valse dollarbiljetten een auto te kopen bij een garagebedrijf in Haelen. De garage-eigenaar ontdekte dat het om valse biljetten ging voordat de koop gesloten werd. De twee mannen zijn vervolgens weggevlucht in de auto waarmee ze gekomen waren. Het geld, 135 briefjes van 100 dollar, liet het tweetal achter bij de garage. De politie sluit niet uit dat beide mannen ook op andere plaatsen probeert om met vals geld een auto te kopen. Ze waarschuwt de verkopers dan ook om goed op te letten bij een vergelijkbare transactie. De politie stelt een onderzoek in naar de valse biljetten en de twee verdachten.

REUVER Gewapende overval

REUVER Vrijdagavond omstreeks 22.43 uur werden de bewoners van een woning aan de Hazenkamp in Reuver door drie onbekende mannen overvallen. De 37-jarige bewoonster opende de voordeur nadat er werd aangebeld. Op dat moment kwamen drie onbekende mannen de woning binnen. De vrouw werd bedreigd met een vuurwapen. Haar 40-jarige echtgenoot schoot de vrouw te hulp en raakte betrokken in een vechtpartij met de verdachten. Hierop vluchtte het drietal weg. Er raakte niemand gewond. De politie is gestart met een onderzoek.

ROERMOND Gewapende overval

ROERMOND In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de bewoners van een woning aan de Borneostraat door drie onbekende mannen overvallen. De bewoners, een 45-jarige man en zijn 31-jarige vriendin, werden verrast in hun slaap en ze werden met een vuurwapen en een mes bedreigd. De verdachten zijn de woning binnengekomen door het forceren van een raam. Bij de overval raakte niemand gewond.

De drie overvallers maakten bij de overval een nog onbekend geldbedrag en sieraden buit. Ook dwongen ze de bewoners tot afgifte van hun autosleutels. De drie verdachten vertrokken met de auto van het slachtoffer. De auto werd later in de nacht door de politie op de Sevenumseweg in Blerick aangetroffen. Een terplaatse ingesteld onderzoek met de speurhond heeft er niet toe geleid dat de verdachten werden aangetroffen. De politie is gestart met een onderzoek.

De politie gaat ervan uit dat er geen verband bestaat tussen deze overval en de overval in Reuver op vrijdagavond.