Politiebericht Flevoland: gehele regio 8-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Doorrijden na aanrijding met gewonde
LELYSTAD Op de Kempenaar raakte vrijdagmorgen een 23-jarige inwoonster van Lelystad gewond. Zij reed op haar snorfiets en werd aangereden door een achteruitrijdende personenauto. De bestuurster van die personenauto stapte uit, vroeg het slachtoffer hoe het was en reed daarna weg zonder haar identiteit bekend te maken. Het slachtoffer is via de huisarts naar het Zuiderzeeziekenhuis gegaan. Zij had letsel aan de knie opgelopen. Naar de identiteit van de automobiliste wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met gewonde
ZEEWOLDE Een 40-jarige automobilist uit Dronten is vrijdagmiddag op de Baardmeesweg gewond geraakt. Hij kwam in een bocht een tractor met aanhangwagen tegen, bestuurd door een 16-jarige inwoner van ter Aar. Beide voertuigen konden elkaar niet meer ontwijken en reden frontaal op elkaar. De Drontenaar kwam in zijn auto bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd. Hij liep letsel aan hoofd, armen en benen op en is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

Verkeerscontrole
ALMERE Vrijdagmiddag is er een verkeerscontrole geweest van 10.00 tot 11.30 uur op de J.S. Bachweg. De controle werd tussen 13.00 en 15.30 uur voortgezet op de Oosterdreef. In totaal vielen er 75 bekeuringen voor:

- het niet bij zich hebben van een rijbewijs (20)
- het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs (25)
- het niet bij zich hebben van het keuringsbewijs (3)
- een verlopen APK (1)

- het niet dragen van de autogordel (24)

- een kapotte uitlaat (1)

Aanrijding met alcohol en gewonde
ALMERE Op de Veluwedreef bemerkte vrijdagavond een 65-jarige automobilist uit Almere te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Almere, remde voor een verkeerslicht. Hij reed achter op de voor hem afremmende auto. Een passagiere van de voorste auto, een 22-jarige Almeerse, is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De veroorzakende bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 465 ug/l (1,05 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.