Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.20 uur
Vermiste jongen weer terug

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Veenendaal, die dinsdag 4 december niet thuis was gekomen, is weer terecht.

De afgelopen dagen heeft de politie samen met de ouders intensief naar de jongen gezocht. De hulp van de media werd ingeroepen en ook werd meerdere malen met een helikopter in het gebied rond Veenendaal gezocht.

Vrijdagavond rond kwart voor acht meldde de spoorwegpolitie in Utrecht dat de jongen op het Centraal Station was aangetroffen. Hij werd hierna herenigd met zijn familie.

De jongen was wegens persoonlijke problemen van huis weggelopen.

Vernieler aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond tien over twee aangehouden nadat hij een lichtbak op een kantoor aan de Karel de Grotestraat vernielde.

Getuigen zagen twee jongens de vernieling plegen en waarschuwden hierop de politie. Vervolgens volgden zij de jongens, maar verloren ze uit het oog.

Op basis van het opgegeven signalement kon toch de 17-jarige worden aangehouden. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Alcoholcontrole

HEUVELRUG - Op verschillende plaatsen in het district zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag automobilisten betrapt die met een slok teveel op reden. Op de Weverij in Veenendaal werd rond drie uur s nachts een 31-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Hij bleek 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

Op de Dorpsstraat in Renswoude werd om tien voor half één een 50-jarige Veenendaler aan een blaastest onderworpen. De man bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek hij 1,55 promille alcohol in zij lichaam te hebben. Hij moest hierop zijn rijbewijs inleveren. Tevens is proces verbaal opgemaakt.

Op de Zandweg in Wijk bij Duurstede werd, nadat hij nogal opviel door zijn gevaarlijke rijgedrag een 20-jarige man uit Slagharen aangehouden die 1,4 promille alcohol in zijn lichaam bleek te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.