Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 12,25 uur
Alcoholcontroles

BINNENSTICHT In het kader van de actie Doe nuchter, Rij alcoholvrij heeft de politie vrijdagavond en nacht op diverse plaatsen in het district gecontroleerd op alcohol in het verkeer.

Op de Nieuwe Weterinsgweg in Groenekan moesten vrijdagnacht tussen half drie en vier uur negen bestuurders een blaastest ondergaan. Een van hen, een 20-jarige man uit Cothen, bleek teveel gedornken te hebben (0,8 promille). De man kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van twee uur.

Op de 1e Brandeburgerweg in Bilthoven werd om vier uur een 44-jarige man uit Bilthoven aangehouden nadat op straat bij de blaastest was gebleken, dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Omdat de man al eerder met alcohol op achter het stuur betrapt was, werd zijn rijbewijs ingevorderd en is proces verbaal opgemaakt.

Op de Rijksweg A 28 werd rond half twee een 38-jarige Utrechter aangehouden omdat hij met 0,95 promille alcohol achter het stuur zat. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Op de Engweg in Driebergen werd rond tien over één een 27-jarige man uit Werkhoven aangehouden. Hij blies 0,95 promille. Met een bekeuring en een rijverbod van drie uur kon de man het politiebureau verlaten.

Snelheidscontrole

DE BILT - Op de Utrechtseweg heeft de politie vrijdagmiddag van kwart over twaalf tot kwart voor drie gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 1948 voertuigen de radarpost. Hiervan reden er 150 harder dan de toegestane 80 km per uur.

Een overtreder reed 109 km per uur.