Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-12-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.45 u) Zaterdag, 8 december 2001

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen vrijdag vanaf 16.00 tot omstreeks middernacht / vannacht, samen met de Douane en de Rijksdienst voor het wegverkeer, een verkeerscontrole gehouden in geheel Maastricht. Motorrijders dirigeerden totaal bijna zeventig voertuigbestuurders naar het Maastrichtse politiebureau alwaar ze werden gecontroleerd, te beginnen met een blaas/alcoholtest. Een 50-jarige automobilist uit Maastricht die omstreeks 19.00 uur met zijn auto zonder voertuigverlichting door de stad reed bleek flink onder invloed zijn auto te besturen. In het politiebureau wees ademanalyse uit dat hij ruim vijfmaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal tegen hem op. Een andere automobilist, een 34-jarige man uit Maastricht bleek bij controle in het politiebureau nog een ontzegging te hebben voor het besturen van een motorvoertuig en bleek onder invloed in de auto te hebben gereden. Ademanalyse wees een promillage van ruim 1,5 (ruim driemaal zoveel dan is toegestaan) uit. Overigens mislukte een trucje waarbij de verdachte bij het politiebureau aangekomen in de auto met zijn echtgenote snel van plaats wisselde en achterin ging zitten, hetgeen de politie snel had doorzien. De politie maakt ook tegen deze verdachte proces-verbaal op terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig. Verder schreef de politie totaal 46 bekeuringen uit / werden boetes opgelegd voor een totaalbedrag van ongeveer vierduizend gulden. De geconstateerde overtredingen varieerden verder van het rijden met kale banden, het niet verzekerd zijn van de auto, tot het bij zich hebben van kleine beetjes softdrugs en in een enkel geval het bij zich hebben van een busje traangas (allemaal inbeslaggenomen). Een Mercedes werd voor nader onderzoek door het Permanent autoteam (PAT) van de politie uit het verkeer genomen om de precieze herkomst vast te stellen (mogelijk omgekat).

Maastricht; aangehouden
Afgelopen vrijdagavond omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding dat inbrekers bezig waren in te breken in een woning aan de Doomhoeve in Maastricht. De politie die snel terplaatse ging ontdekte inderdaad aanwijzingen van (poging) inbraak in een woning. Vervolgens bespeurde de politie onraad in de tuinen in de buurt daarvan. In een van de tuinen hield de politie, met inmiddels gearriveerde assistentie om de buurt aldaar af te grendelen, drie verdachten aan, drie mannen (26 / 27 / 28), alledrie uit Maastricht. Die werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; hennepkwekerij
Afgelopen vrijdagavond trof de politie in de kelder van een woning aan de Finestraat een hennepkwekerij aan met totaal ruim 290 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (18), ventilatoren (2), transformatoren (14), tijdklokken (3) en een afzuiginstallatie inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.