Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 13.55 uur
Man aangehouden voor bezit vlindermes

IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdagavond 7 december een 20-jarige man uit IJsselstein aangehouden wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man was in het bezit van een vlindermes.

De politie kreeg een melding van een bewoonster uit IJsselstein dat de ex-vriend door vernieling van de ruit van de voordeur haar woning was binnengedrongen.

De politie hield de IJsselsteiner in de woning aan en daarbij werd in zijn zakken het vlindermes aangetroffen. Na verder onderzoek bleek dat de 20-jarige niet strafbaar was voor de vernieling van de ruit van de woning omdat hij evenveel rechten had op de woning.

Wel kreeg de man een proces-verbaal voor het vlindermes.

Man aangehouden voor mishandeling

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdagnacht 8 december een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van mishandeling.

De man zou in een horecagelegenheid aan de Herenstraat een 20-jarige man uit Utrecht met een bierglas in zijn gelaat hebben gestoken. Die liep diverse snijwonden op en moest behandeld worden in het ziekenhuis.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist onder invloed

VIANEN Een 28-jarige bestuurder van een bestelbus uit Vianen kon door toedoen van een getuige op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol worden aangehouden.

De getuige reed achter de behoorlijk slingerende bestuurder aan over de rijksweg A-2 die door de politie ter hoogte van de afslag Vianen aan de kant kon worden gezet.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,8 promille alcohol in zijn bloed had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraken in kerken

JAARSVELD Bij een inbraak in een kerk aan de Kerkstraat in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december is een klein geldbedrag gestolen. Men kwam de kerk binnen door het forceren van een raampje aan de achterzijde van de kerk.

LOPIK Bij een inbraak in een kerk aan de Dorpsstraat in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december is een antieke statenbijbel gestolen. Men kwam de kerk binnen door het forceren van een ruitje aan de achterzijde van de kerk.

De politie onderzoekt of de inbraken mogelijk met elkaar te maken hebben.