Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 15.00 u) Zaterdag, 8 december 2001

District Heerlen

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Ganzeweide in Heerlen van een 33-jarige automobilist uit Sittard bleek dat de Sittardenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardenaar ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen vrijdagavond omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Nieuwstraat in Hoensbroek iemand ruiten van een kledingwinkel aan het vernielen was. Bleek dat een man die al een tijdje in een tegenovergelegen cafe had gezeten plotseling in het cafe enkele asbakken had gepakt, naar buiten was gegaan en enkele etalageruiten van de tegenovergelegen kledingwinkel ingooide. Vervolgens kroop hij door het ontstane gat in de ruit de winkel in en stal een aantal kostuums, een hemd, sokken en een stropdas waarmee hij door de kapotte ruit weer naar buiten kwam. Daarbij verwondde hij zich waardoor ook de kledingstukken met bloed besmeurd raakten. Alerte getuigen hebben de man in afwachting van de komst van de inmiddels gewaarschuwde politie terplaatse gehouden. Die heeft de verdachte, een 43-jarige man uit Hoensbroek aangehouden waarbij de politie aanwijzingen kreeg van alcoholgebruik c.q. dat de verdachte kennelijk onder invloed was. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen kleding werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar winkelier. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen vrijdagavond op de Honigmanstraat van een 41-jarige Heerlenaar bleek dat die ingevolge rechtelijke vonnissen gesignaleerd stond voor totaal 21 dagen hechtenis die hij nog moet ondergaan. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten.