Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-12-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 15.00 u) Zaterdag, 8 december 2001

District Sittard

Sittard; weg/doorgereden
Afgelopen vrijdagnamiddag omstreeks 17.45 uur stonden op de Pres.Kennedysingel in Sittard enkele automobilisten voor het rode verkeerslicht achter mekaar voorgesorteerd toen plotseling een van de automobilisten die met zijn auto in het midden stond voorgesorteerd plotseling eerst vooruit reed en vervolgens weer achteruit. Daarbij botste die met zijn auto eerst tegen de achterzijde van de auto welke voor hem stond gesorteerd, en vervolgens bij het achteruitrijden de voorzijde ramde van de auto achter hem. Daarna reed de automobilist gewoon weg / door zonder zijn identiteit bekend te maken en de beide andere automobilisten met de blikschade achterlatend. Bij de politie werd aangifte gedaan. De politie heeft bij het ingestelde onderzoek vrijdagavond vlakbij zijn woning in Landgraaf een 39-jarige man uit Landgraaf als verdachte aangehouden. Die bleek onder invloed. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelde diens auto veilig voor nader onderzoek.

Sittard; winkeldieven
De politie heeft een 35-jarige vrouw uit Geleen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van vierhonderdvijftig gulden. Personeel van een winkelbedrijf aan de Brugstraat in Sittard betrapte de vrouw afgelopen vrijdagmiddag bij diefstal van allerlei goederen zoals ondermeer shampoo, waspoeder en siroop. Alle gestolen goederen werden teruggegeven aan de winkel. De vrouw heeft de winkeldiefstal bekend.
In de Sittardse binnenstad hield de politie vrijdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Waldfeucht (D) en een 29-jarige Sittardenaar aan. Die worden ervan verdacht samen op dievenpad te zijn geweest in een drietal winkels in de Sittardse binnenstad (Walstraat en Paradijsstraat) waarbij ondermeer kleding werd gestolen (inbeslaggenomen). Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten.