Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.00 u) Zaterdag, 8 december 2001

District Kerkrade

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Vanmorgen, zaterdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Oranjeplein in Kerkrade. Bleek dat een 53-jarige automobilist uit Heerlen met zijn auto tegen een muurtje was gebotst. De auto was bij de aanrijding flink beschadigd geraakt. Een mede-inzittende man kwam tengevolge van de aanrijding met zijn benen in de auto klem te zitten waarop de politie een ambulance heeft laten komen. De politie vermoedde alcoholgebruik en hield de Heerlenaar / automobilist aan waarna hij voor nader onderzoek werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat de blaastesten mislukten, werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De verdachte verklaarde / bekende bij de politie gedronken te hebben en vermoedelijk achter het stuur had zitten te suffen. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; onder invloed
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht bij controles vijf automobilisten betrapt bij het onder invloed besturen van hun autos. Daarbij gaat het allemaal om automobilisten (24/25/30/33/50) uit Landgraaf. De automobilisten werden betrapt bij controles op de Moltweg, Rooseveltstraat, Kloosterstraat, Nieuwenhagerstraat en op de Oude Landgraaf in Landgraaf. De gemeten alcoholpromillages varieerden van ruim 0,6 tot ruim 0,9 promille en de meeste werden daarvoor bekeurd met een boete van fl. 410,-. Tegen een van hen maakt de politie proces-verbaal op (recidive). Uiteraard kregen alle verdachten een rijverbod.