Gemeente Zwolle

Speciale huisvuilwagens nieuwe bewoners Stadshagen Datum uitgave: 07-12-2001 Onderwerp :Milieu en woonomgeving

Speciale huisvuilwagens voor nieuwe bewoners Stadshagen

Nieuwe inwoners van Stadshagen kunnen hun verhuisafval vanaf heden inleveren bij een speciale huisvuilwagen van de ROVA. Iedere zaterdagmiddag staat de wagen op een centraal punt in een nieuwe buurt tussen 14.00 en 16.00 uur. Op vertoon van de brief die naar de bewoners van pas opgeleverde huizen wordt gestuurd, kunnen ze hun verhuisafval lozen.

Proces verbaal
De containers die bestemd waren voor afval van pas opgeleverde huizen, werden op de verkeerde manier gebruikt. De afgelopen weken is intensief en steekproefsgewijs gecontroleerd. Er werd toezicht gehouden op het aanbieden van verhuisvuil in de daarvoor bestemde containers, geplaatst door de ROVA. Naast de eigenaren van pas opgeleverde huizen, werd er door overige inwoners uit Zwolle en ook uit omliggende gemeentes vuil gestort in de containers. Het gevolg was dat de containers snel vol raakten en dat het afval naast de containers gedeponeerd werd. Er lag na één weekend 30 kubieke meter afval naast de container. De eerste week leverde de actie 27 processen-verbaal op en de tweede week 17. Om dit verkeerde gebruik te voorkomen, zet de ROVA nu een speciale huisvuilwagen in.

Speciale huisvuilwagen
De ROVA heeft als extra service een speciale huisvuilwagen ingezet. De wagen zal iedere zaterdag in de buurt staan van pas opgeleverde huizen, tussen 14.00 en 16.00 uur. De service is alleen bedoeld voor bewoners van pas opgeleverde huizen. Op vertoon van een brief die deze bewoners krijgen, kunnen ze hun afval lozen.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 07-12-2001 tot 06-04-2002