Politiebericht Venlo 8-12-2001
Mediaberichten 8 december (18.10 uur)

Venlo Achtervolging winkeldief

VENLO Een beveiligingsbeambte van een warenhuis aan de Hieronymus Boschstraat heeft vrijdagmiddag tevergeefs achter een winkeldief aangezeten. Hij moest de verdachte laten lopen, nadat deze hem met een mes probeerde te steken. De politie werd om 14.40 uur door het warenhuis te hulp geroepen bij de achtervolging van de winkeldief. Een beveiligingsbeambte rende de vluchtende winkeldief na, die zich op de Nijmeegseweg in de struiken verstopte. Na te zijn ontdekt maakte hij zich opnieuw uit de voeten, achtervolgd door de beveiligingsman. Hierna bedreigde de verdachte zijn achtervolger door naar hem te steken met een mes, waarna de achtervolging werd gestaakt. De politie heeft nog geruime tijd naar de verdachte gezocht, maar hij is niet meer aangetroffen. Omdat de identiteit van de winkeldief bekend is zal hij op een later tijdstip worden aangehouden voor poging tot doodslag.

Roermond Gouden horloges gestolen

ROERMOND Twee onbekende mannen hebben kans gezien uit een vitrinekast van een juwelier aan de Steenweg enkele gouden horloges weg te nemen. In een onbewaakt ogenblik, terwijl het personeel met andere klanten bezig was zagen beide mannen kans de vitrinekast met gouden horloges open te breken en daaruit enkele exemplaren weg te grissen. Hierop renden beiden de winkel uit in de richting van het Munsterplein. Getuigen omschreven hen als twee mannen met licht getinte huidskleur, in de leeftijd van ongeveer 26 jaar met kort zwart haar. De waarde van de gestolen horloges is op dit moment nog niet bekend.

Regio Snelheidscontroles

VENLO Bij een snelheidscontrole die de politie vrijdagmiddag uitvoerde op de Weselseweg zijn 66 bestuurders van de 599 gecontroleerde voertuigen bekeurd voor het harder rijden dan de toegestane 60 km/u. De hoogste snelheid die werd geklokt was 96 km/u.

HEEL Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsweg heeft de politie vrijdagmiddag 27 van de 1175 bestuurders geverbaliseerd. De toegestane snelheid terplekke is 80 km/u. maar de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

VELDEN Bij een controle op de Rijksweg is vrijdagmiddag van 433 passerende voertuigen de snelheid gecontroleerd. De ter plaatse toegestane snelheid van 50 km/u. werd door 27 bestuurders overschreden, met als maximum 78 km/u.

Swalmen Verkeersgewonde

SWALMEN Een 25-jarige Roermondse bromfietsster is vrijdagmiddag omstreeks 16.50 uur gewond geraakt doordat zij op de Rijksweg Zuid door een passerende vrachtwagen werd geraakt. De vrouw kwam ten val en liep verwonding aan haar enkel op. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur heeft mogelijk van het ongeval niets gemerkt en is doorgereden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding en de identiteit van de vrachtwagenchauffeur. Hiervoor verzoekt zij getuigen van de aanrijding zich met haar in verbinding te stellen. Dit kan via het landelijk telefoonnummer politie 0900 88 44.

Venray Winkeldief aangehouden

VENRAY Een 25-jarige in Oirlo verblijvende man is vrijdagavond aangehouden in een winkel aan de Hofstraat. Hij nam daar een mes mee zonder te betalen en nadat hij daarbij betrapt was, vluchtte hij. In zijn haast om weg te komen liep hij een winkelbediende omver, die hierbij achterover viel en gewond raakte. Bij het opengooien van de deur van de winkel raakte deze een rek met glazen vazen en schalen, die hierdoor vernield werden. De schade hiervan bedraagt meerdere duizenden guldens. Eenmaal buiten werd de man door twee voorbijgangers staande gehouden en terug de winkel in gebracht. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor en onderzoek. Hij is zaterdag in de loop van de middag met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.