Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 8 en zondag 9 december 2001
Flowerdome Eelde biedt voor tweede keer onderdak aan oldtimerbeurs

EELDE / ROSMALEN Een oldtimerbeurs in Eelde? Dergelijke evenementen zijn toch weggelegd voor plaatsen als Utrecht, Leiden, Zwolle en niet te vergeten Rosmalen? We schrijven december 2000. Het publiek stroomt massaal toe voor de eerste grootschalige beurs voor klassieke automobielen in het noorden. De beurs in Flowerdome, in de volksmond bekend als de bloemenveiling, is een overweldigend succes: ruim achtduizend bezoekers passeren de poorten van de veilinghal. Alle aanvankelijke vraagtekens zijn verdwenen. Na afloop wordt besloten het evenement ook in 2001 op de evenementenagenda te zetten en wel in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 december.

De oldtimerbeurs in Eelde wordt gehouden onder auspiciën van Autotron Rosmalen. Hier worden al meer dan 25 jaar oldtimerbeurzen georganiseerd die tot ver buiten onze landsgrenzen grote bekendheid genieten. Toch kun je niet stellen dat de betrokkenheid van Autotron per definitie een dergelijke autobeurs tot een succes maakt, is de mening van beursmanager Theo van Delft. "Natuurlijk borduren we in Eelde voort op de succesformule van Autotron. Maar het zijn uiteindelijk de bezoekers en de handel die bepalen of je van een geslaagd evenement kunt spreken. Als er geen publiek op een beurs afkomt of als de handel na afloop steen en been klaagt, zit je als organisatie met een probleem. Een volgende beurs wordt dan toch een iets moeilijker verhaal. Gelukkig hebben we daar in Eelde absoluut geen last van. Zowel de bezoekers als de handelaren waren na afloop dik tevreden." Uit onderzoek blijkt dat de bezoekers afkomstig zijn uit de noordelijke provincies en het noordwesten van Duitsland. Voor de organisatie vormt dit het bewijs dat een oldtimerbeurs in deze regio in een duidelijke behoefte voorziet. Van Delft durft de stelling wel aan dat het noorden "zeer oldtimer minded" is. "Eelde mag dan misschien minder een koopbeurs zijn dan Rosmalen, uit reacties van standhouders blijkt dat tijdens de beurs veel contacten zijn gelegd die pas in een later stadium voor hen wat opleverde. Prima! Niemand hoeft zich verplicht te voelen ook op de beurs te moeten kopen. In een ontspannen sfeer moeten mensen op hun gemak eerst eens goed na kunnen gaan wat er allemaal aan fraais te koop is en welk prijskaartje aan dergelijke auto's hangt. Thuis kan men dan alles nog eens rustig op een rijtje zetten om uiteindelijk een weloverwogen keus te maken."

Naar verwachting worden in Eelde ruim tweehonderd oldtimers aangevoerd. Wie plannen heeft een klassieke automobiel aan te schaffen, treft in december in Flowerdome een ruim aanbod aan. In alle soorten en maten en prijsklassen worden de historische paradepaardjes te koop aangeboden. De ene in de startblokken om bij wijze van spreken zo mee weg te rijden, de andere in een staat waarin alleen de ingewijde oldtimerrestaurateur nog brood ziet. De beurs in Flowerdome zal ongetwijfeld ook door velen worden aangegrepen om nieuwe onderdelen voor hun pronkjuweel aan te schaffen. Het moet wel heel vreemd lopen wil men er de zuigerveer, spruitstuk of koplampglas niet kunnen vinden. Overigens ook voor een simpel potje poets is het al de moeite waard om de beurs te bezoeken.

Diverse clubs hebben zich inmiddels al voor standruimte gemeld. De gezellige ongedwongen sfeer staat garant voor een gezellig dagje uit voor de hele familie.

De Oldtimerbeurs Eelde is zaterdag 8 en zondag 9 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt f 17,50 voor volwassenen en f 5,00 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Flowerdome is gelegen in Eelde, A28 Zwolle Groningen afrit 37.

Voor meer informatie over de Oldtimerbeurs in Eelde bel met de Autotron Infolijn 073-5233300.

Eelde / Rosmalen, oktober 2001