Amersfoort/Gouda, 8 december

Kliq en Start nemen "Brug en Instroomprojecten" over

De KLIQ Groep en Start nemen de landelijke projecten van de Stichting "Brug en Instroomprojecten" over. Dankzij deze overname behoudt een groot aantal van de medewerkers hun baan. In overleg met de opdrachtgevers, met name Nederlandse Vereniging van Banken, paritaire commissie Verzekeringswezen, Horeca Nederland, BOVAG en Metalectro, worden afspraken gemaakt over continuering van bestaande opdrachten.

Sinds 29 november verkeert de stichting, die gelieerd is aan FNV en CNV, in staat van faillissement. Bij de stichting werken circa vijftig medewerkers die zich bezig houden met projecten voor instroom van moeilijk plaatsbare werkzoekenden, met name in de genoemde branches. De stichting realiseert opdrachten vanuit specifieke CAO-afspraken. Deze activiteiten sluiten aan bij de reïntegratie- en employability dienstverlening van KLIQ en Start.

De KLIQ Groep heeft het initiatief genomen tot de reddingspoging en vond hiervoor steun bij Start. FNV en CNV zijn bijzonder tevreden over het nieuwe samenwerkingsverband. Zij hebben hun steun toegezegd en zullen een kandidaat voordragen voor de Raad van Commissarissen.

FNV-bestuurder Kitty Roozemond:"Het is goed voor de medewerkers dat ze aan het werk blijven. En het is goed voor de vakbeweging dat hun succesvolle arbeidsmarktprojecten worden voortgezet".

CAO-coördinator Rienk van Splunder (CNV): "Het CNV is om twee redenen verheugd. Enerzijds dat een deel van de werknemers van Brug- en Instroomprojecten hun baan behoudt, en daarnaast is het zeer positief dat de lopende projecten kunnen worden voorgezet. Dat is in het belang van de deelnemers. Bovendien geeft dit een waarborg om ook in de toekomst activiteiten op basis van CAO-afspraken te kunnen voortzetten."