Muziek en traditionele Achterhoekse kerstsfeer

LICHTENVOORDSE KERSTKLOKKENZONDAG

LICHTENVOORDE - Het Achterhoekse dorp Lichtenvoorde viert op zondag 9 december voor het vijftiende achtereenvolgende jaar haar Kerstklokkenzondag, een gezellige muziek- en kijkdag voor jong en oud. Dan wordt een grote kerstmarkt gehouden, die net als voorgaande jaren sfeervol wordt aangekleed met muziek, midwinterhoorns en ludieke activiteiten. Dit jaar met veel Achterhoekse cultuur, zodat jong en oud zich perfect kan vermaken. Uiteraard is er weer een levende kerststal. De plaatselijke scoutingvereniging speelt daarin de dagen rond de geboorte van Jezus na. Vanzelfsprekend zijn alle winkels vanaf 12.00 uur geopend; muziek is er van 13.00 tot 18.00 uur. De organisatie rekent weer op zo'n dertig- tot veertigduizend bezoekers.

Cultuur

Temidden van de authentieke kerstsfeer bieden de organisatoren jong en oud een kennismaking met Achterhoekse cultuur. Er is een Grolse wantenbreister (lekkere warme wanten voor op een koude winterdag), er zijn midwinterhoornblazers en er worden demonstraties gegeven van kaarsen maken, korven vlechten, houtdraaien en mutsen maken. Verkleumd terug naar huis is dus niet nodig!

Muziek

Er is in Lichtenvoorde voorts een veelzijdig programma: een dweilorkest loopt door de straten en op drie verschillende podia treden muziekgroepen op. De Grolsche Hofzangers zijn ieder jaar aanwezig. Grote trekkers dit jaar zijn De Bargkapel uit Barchem, Good News en Second Edition . Bovendien zorgen enkele trekzakmuzikanten al lopend voor een ouderwets sfeertje. Om de kerstsfeer te benadrukken treden bovendien midwinterhoornblazers op. Zij zullen vanaf verschillende hoger gelegen punten (waaronder de RK-kerk) met elkaar communiceren.

Vermaak voor jong en oud

Vanzelfsprekend is de enige en echte Kerstman uw gastheer. Hij zal de dag officieel openen en de diverse programma s aankondigen. Dat doet hij op een bijzondere en humoristische wijze. Want de Lichtenvoordse kerstman is het alter-ego van een lokale entertainer. Kinderen kunnen zich deze dag ook goed vermaken, want de kerstman geeft een show, leuk voor jong en oud. Meer dan tachtig(!) kramen met kerst- en aanverwante artikelen staan in het centrum van het dorp. Tientallen vuurkorven staan in het centrum en bij de kerk is een levende kerststal, waar het leven in de dagen rond de geboorte van Jezus wordt opgevoerd. Uiteraard zijn alle winkels van 12.00 tot 18.00 uur geopend en houden zij demonstraties en/of hebben zij speciale aanbiedingen.

Informatie

Lichtenvoorde ligt in het oostelijke gedeelte van de Achterhoek aan de weg Doetinchem-Enschede. Parkeren (dicht grenzend aan het centrum) is gratis, mits u zich aan de regels houdt. Bovendien zijn alle genoemde optredens en activiteiten gratis te bezoeken of te beluisteren. Informatie over alle activiteiten bij VVV-agentschap Lichtenvoorde, tel. (0544) 37 57 75.

Nadere informatie alsmede foto's zijn verkrijgbaar bij:

Secretariaat Lichtenvoordse Ondernemers Vereniging, G. Rensing, tel. (0544) 37 44 72