TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-12-2001

Televisie
UNA VOCE PARTICOLARE
Uitzending zondag 9 december
Nederland 2 ­ 21.00 uur

AMATEURS ETALEREN TALENT

De eerste aflevering van dit seizoen van UNA VOCE PARTICOLARE wordt op zondag 9 december uitgezonden. Vijf amateurzangers en -zangeressen uit de sfeer van opera, operette en musical krijgen elke week de kans hun talent te etaleren voor een zaal met publiek, een vakkundige jury en - uiteindelijk - een groot televisiepubliek.

De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit: Marjolein Touw, Wilma Driessen en Ruud van der Meer (voorzitter). De begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Promenade Orkest onder leiding van Jan Stulen.

In elk van de zes nieuwe afleveringen treedt een gastsolist op, samen met presentator Ernst-Daniël Smid. Tijdens de eerste uitzending is dat Simone Kleinsma. Een foto van Ernst-Daniël en Simone is als attachment bijgesloten.

Vereniging Natuurmonumenten is net als afgelopen seizoen partner in de reeks. In iedere uitzending vraagt Ernst-Daniël Smid aandacht voor één van de vele bijzondere gebieden in ons land die Natuurmonumenten voor de toekomst wil veiligstellen.

Uitvoerend producent: Xandra Budie
Productieleiding: Margriet Zegers
Regie: Guus Verstraete