Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/content.asp?Key=424013


---

Persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken

---

7-12-2001

Herfkens speelt voor Afghaanse Kinderen

Zondag 9 december opent minister Herfkens voor Ontwikkelingssamenwerking om 13.30 uur "Spelen voor Afghaanse Kinderen", een bont benefietprogramma van kinderen, ouders, artiesten en muzikanten in Jeugdtheater de Krakeling, Amsterdam.

De 11-jarige Yinka Kuitenbrouwer is initiatiefneemster van deze dag, die in het teken staat van geld inzamelen voor hulp aan Afghaanse kinderen. Kinderen kunnen voorstellingen bezoeken, kleien, muziek maken, vlaggen naaien en aan tal van andere activiteiten meedoen. Daarnaast worden originele tekeningen en prenten van bekende (kinder)illustratoren geveild. Bij de opening brengt de minister ook nog een verrassing mee voor Yinka.

Het geld zal ten goede komen aan twee projecten. Een deel is bedoeld voor lokale noodhulp van een lokale Afghaanse organisatie van NOVIB. Een ander deel gaat via War Child naar de Esmat High School in Peshawar, een school voor Afghaanse vluchtelingen kinderen in Pakistan.

Naast Eveline Herfkens verlenen ook Gerda Havertong, Hakim, Frank Groothof, Jet Boeke, Job Cohen en vele anderen hun medewerking.