Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-12-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 9 december 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: aanrijding op kruising Rijksweg; politie zoekt getuigen Twee personenautos botsten zaterdagavond rond 19.45 uur tegen elkaar aan op de kruising van de Rijksweg met de Bakboordswal. De beide bestuurders, een 49-jarige vrouw uit Woltersum en een 21-jarige man ut Groningen, verklaarde beide door het groene verkeerslicht te zijn gereden. De voertuigen werden met schade afgesleept. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en in het bijzonder naar de chauffeur van wit passagiersbusje (mogelijk een taxibus). Zij kunnen zich melden via 0900 8844 bij de basiseenheid Oost.

Groningen: vrouw (31) slaat medewerkster warenhuis Een 31-jarige vrouw uit Groningen sloeg zaterdagmiddag een medewerkster van een warenhuis aan de Grote Markt. De vrouw kwam een kledingstuk ruilen. Er ontstond onenigheid en de klant werd zo boos dat zij een klap in het gezicht van de 49-jarige medewerkster gaf die letsel in haar gezicht opliep. Zij werd aangehouden en kreeg van het openbaar ministerie een schikkingsvoorstel van 500 gulden.

Groningen: groepje winkeldieven aangehouden
Zaterdagmiddag werd een groepje van zeven personen uit Almere aangehouden voor winkeldiefstal. Door een beveiligingsmedewerker werd gezien dat de mannen en vrouwen, variërend in de leeftijd van 15 tot 37 jaar, kleding uit de rekken wegnamen en deze in gereedstaande buggys wegstopten. Bij de groep werd in totaal zon dertig verschillende kledingstukken aangetroffen. De kleding was bij verschillende winkels weggenomen. In de auto van een 25-jarige vrouwelijke verdachte werd ook nog kleding aangetroffen. Deze verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De andere verdachten en drie kinderen werden na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: lastige caféganger ingesloten
Een 26-jarige man uit Groningen die zaterdagnacht door personeel werd betrapt op onzedelijke handelingen in een café aan de Grote Markt maakte bij het aanzeggen dat hij de zaak moest verlaten problemen. Hij duwde een beveiligingsmedewerker bijna van de trap af en verzette zich. De man werd overgedragen aan de politie en hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: rijden onder invloed
Op de kruising van de Turfsingel met de St Walburgstraat moesten politieagenten zaterdagnacht stevig in de remmen om een door rood rijdende 18-jarige fietser niet te raken. De jongeman rook naar drank en blies een promillage van 1.15 en kreeg een dagvaarding. Dezelfde nacht kreeg de politie een melding dat een 21-jarige bromfietser die nog nauwelijks op zijn benen kon staan vanaf de Grote Markt was weggereden. De agenten zagen de helmloze bromfietser in de Sint Jansstraat maar hij reageerde niet op stoptekens. Na een achtervolging door een deel van het Oosterpark ging hij op de Oliemuldersweg onderuit. Hij liep een lichte hoofdwond op en werkte vervolgens nergens aan mee. Hij kreeg een rijverbod, proces-verbaal en een dagvaarding. Een 23-jarige automobilist uit Groningen viel zaterdagnacht op door een ruime bocht vanaf de Steentilstraat naar de Rademarkt. Hij blies een promillage van 1.45 en kon zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: lastige mannen in de binnenstad
In de binnenstad werden zaterdagnacht twee mannen voor urineren en aantasting van de openbare orde aangehouden. Een 25-jarige Hoogezandster werd betrapt op urineren in het Engelenpoortje. Hij werkte niet echt mee aan het vaststellen van zijn identiteit en hij werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man kreeg processen-verbaal. Op de Grote Markt was een klein opstootje voor een café. Diverse agenten susten de boel maar een 16-jarige jongen uit Groningen viel toch nog twee mensen aan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en verkeerde sterk onder invloed van alcohol. Bij zijn fouillering bleek hij in het bezit van dertien strijkers. De knaap krijgt diverse processen-verbaal.

Groningen: taxichauffeur rijdt voetgangster aan In een poging een fietser te achterhalen die, komend uit verboden richting, in de Oosterstraat tegen zijn buitenspiegel aanreed raakte een 26-jarige taxichauffeur een 50-jarige vrouw die op het trottoir van het Gedempte Zuiderdiep liep. De vrouw werd aangereden en is met schouder- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 18-jarige fietser uit Haren reed in de Oosterstraat tegen de spiegel, waarvan het glas brak, van de taxi aan en reed door. De chauffeur probeerde de man te achterhalen en reed toen hij een bocht maakte tegen de vrouw aan.

Berchten regio komen in de loop van de ochtend
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)