Politiebericht Venlo 9-12-2001
Mediaberichten 9 december (13.30 uur)

WEERT Snoepdieven gearresteerd
WEERT De Weerter politie heeft afgelopen nacht rond 04.00 uur vier jongeren uit Weert (15, 16 en 2x 18) aangehouden die in het stationsgebouw aan het Stationsplein een snoepautomaat hadden vernield en snoepgoed hadden meegenomen. Een ooggetuige belde de politie en deze wist het viertal te traceren en in te sluiten in een politiecel. Zij hadden allen snoepgoed op zak dat afkomstig was van de automaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

ROERMOND Arrestatie na mishandeling
ROERMOND Samen met personeel van een horecagelegenheid op de Veldstraat wist de Roermondse politie afgelopen nacht een 19-jarige inwoner van Roermond aan te houden. De verdachte had kort daarvoor een 18-jarige cafébezoeker uit Zutphen mishandeld waarbij vermoedelijk gebruik is gemaakt van een bierglas. Het slachtoffer moest zich bij de Eerste Hulp aan een snijwond laten behandelen. De verdachte werd door cafepersoneel naar buiten gebracht en overgedragen aan de aanwezige politie. Deze sloot de man op in een politiecel voor verder onderzoek.

VENLO Mishandeling in het verkeer
VENLO De Venlose politie stelt een nader onderzoek in naar de bedreiging en mishandeling van een 22-jarige automobilist uit Blerick zaterdagavond rond 23.00 uur op de Deken van Oppensingel. Op de kruising van die weg met de Keulsepoort werd aan het slachtoffer geen voorrang verleend door een automobilist. Vervolgens ontstaat er een conflict tussen beiden waarbij de onbekende automobilist uitstapt en tegen de auto van het slachtoffer trapt en korte tijd later het portier opent en de Blerickenaar mishandeld. Een omstander ziet kans de ruzie te sussen waarbij het slachtoffer kans ziet om weg te rijden. Kort daarna wordt hij klemgereden door de verdachte en probeert deze met een mes de banden van de auto van de Blerickenaar lek te steken. Deze ziet echter weer kans om weg te rijden en waarschuwt de politie. Het signalement van de verdachte luidt: vermoedelijk Turk of Marokkaan, circa 25 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, tenger postuur, kort zwart haar, hij droeg een bril met blauw montuur, een zwarte jas en een groene coltrui. De auto van de verdachte btrof een zwarte VW Passat. Eventuele getuigen van deze mishandeling of mensen die meer informatie hebben over deze zaak of denken de verdachte te kennen of herkennen, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Venlo-Centrum.

KESSEL Vuurwapen in auto
KESSEL De politie heeft zaterdagavond bij een 20-jarige automobilist uit Blerick een luchtdrukwapen in beslag genomen dat in de kofferbak van zijn auto lag. De agenten controleerden de verdachte op het Veersepad en troffen het wapen aan. De man kreeg een geldboete van 150 gulden opgelegd welke hij weigerde te betalen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

VENLO 79 Snelheidsbekeuringen
VENLO Tijdens een radarcontrole op de Karel van Egmondstraat heeft de politie zaterdagmiddag 79 bekeuringen opgemaakt onder de 344 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur terwijl de limiet 50 km/uur betreft.

SWALMEN 3 Vandalen aangehouden
SWALMEN De politie maakt proces-verbaal op tegen drie minderjarige knapen uit Swalmen die zaterdagmiddag op de Molenstraat een zeildoek van een aanhangwagen hadden vernield. De eigenaar had dit gezien en sprak de jongens in de leeftijd van 14, 15 en 17 jaar aan waarbij een van hen een grote mond had. Toen deze probeerde te vluchten, greep de 34-jarige benadeelde hem vast en droeg hem over aan de politie. De twee anderen zagen wel kans om te vluchten maar hun personalia werd zaterdagmiddag eveneens bekend waarna ze verschenen aan het politiebureau. Het is nog niet bekend hoe groot het schadebedrag is aan het dekzeil. De ouders werden eveneens in kennis gesteld.

WEERT Wildplasser met valse naam
WEERT Een 20-jarige Weertenaar is zaterdagavond op de Oelemarkt aangehouden omdat hij op 25 november jongstleden een valse naam had opgegeven tegen de politie. De verdachte werd toen bekeurd vanwege wildplasserij op de Oelemarkt. De agent die hem toen bekeurde, zag de man afgelopen nacht weer lopen en besloot hem te arresteren. Nadat de echte identiteit was vastgesteld, kreeg de verdachte twee bekeuringen: wildplassen en valse naam.