Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 12.30 uur
Brandstichting en aanhouding daders

DEN DOLDER Twee mannen van 33 jaar uit Den Dolder zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond tien over twee aangehouden op verdenking van brandstichting, het uiten van bedreigingen en het plegen van vernielingen.

Eerder op de avond had het tweetal problemen gemaakt in een horecagelegenheid in Den Dolder. Vervolgens zijn beide mannen naar een instelling aan de Dolderseweg gegaan waar zij ook problemen maakten en een deur vernielden. Ook bleken zij de op het terrein liggende schaapskooi in brand te hebben gestoken.

Met meerdere agenten en surveillance honden werden beide mannen aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Zeist. De brandweer kon niet voorkomen dat de schaapskooi geheel verloren ging. Er zijn geen dieren gewond geraakt bij de brand.

Diefstal met geweld

ZEIST Een 24-jarige vrouw uit Nijkerk is vrijdagavond rond half tien op de Voorheuvel beroofd van haar tas. De vrouw liep in een steeg toen zij plotseling een harde duw van achter kreeg waardoor zij ten val kwam. Vervolgens werd er hard aan haar tas getrokken.

Omdat de vrouw haar tas vast hield, werd er nogmaals aan de tas getrokken en werd zij tegen haar benen geschopt. Hierop ging de dader er met de tas in onbekende richting vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. De dader was donker gekleed en droeg een donkere muts tot vlak boven de ogen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van district Binnensticht, telnr: 0900-8844.

Beroving

ZEIST Een 17-jarige jongen uit Katwijk aan Zee is zaterdagavond rond half tien op de Chopinlaan beroofd van zijn portemonnee. De jongen liep met zijn 16-jarige vriend over de genoemde straat toen er plotseling negen onbekend gebleven jongens om hen heen kwamen staan.

Een jongen wilde de portemonnee van de 17-jarige pakken. Toen deze zich verzette, kreeg hij een kopstoot. Vervolgens werd zijn portemonnee weggerukt en gingen de negen er op de fiets vandoor.

De politie stelt een onderzoek in.

Geweld op straat

ZEIST Een 24-jarige man uit Driebergen is zaterdagochtend vroeg rond half vier zonder aanleiding mishandeld door een groep onbekend gebleven mannen.

De man kwam uit een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat gelopen en werd toen geslagen door de groep. Hij liep hierdoor meerdere verwondingen aan zijn gezicht op.

De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Brand in schuur
DRIEBERGEN RIJSENBURG Zaterdagochtend vroeg rond kwart voor vijf is een schuur aan de Drift in brand gevlogen. De schuur, die geheel van hout is, is aan een woning gebouwd. Een buurvrouw ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer en de politie.

De brandweer, die snel ter plaatse was, kon de brand snel onder controle krijgen. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Over de hoogte van de schade is niets bekend.