Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.35 uur
Aanrijding met alcohol in het spel

DOORN Een 67-jarige vrouw uit Doorn is zaterdagmiddag rond half vijf met haar auto achterop de auto van een 47-jarige vrouw uit Langroek gereden. De vrouw uit Langbroek reed over de Langbroekerweg en moest remmen voor een rood verkeerslicht.

De 67-jarige vrouw, die achter haar reed, kon niet op tijd remmen en botste met haar auto achterop de auto van haar voorgangster. Niemand raakte gewond, wel bleek de 67-jarige vrouw gedronken te hebben (1,4 promille).

Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal tegen haar opgemaakt.

Alcoholcontroles

VEENENDAAL Op de Stationsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag rond tien voor vier een 21-jarige man uit Ede aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. De man was bij de agenten opgevallen door zijn slingerend rijgedrag.

Toen hij op straat een blaastest moest ondergaan, bleek hij teveel gedronken te hebben. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam bleek te hebben. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal.

Een uur eerder in dezelfde nacht werd op de Grebbeweg in Rhenen een 24-jarige man uit Wageningen aangehouden met een slok op. De man bleek
1,10 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring mee naar huis.