Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.40 uur
Agressieve man aangehouden

AMERSFOORT/ SOESTERBERG Een 28-jarige man uit Bilthoven is zaterdagochtend op de Richelleweg in Soesterberg aangehouden nadat hij eerder die ochtend zijn 29-jarige ex-vrouw in Amersfoort geslagen had.

De twee hadden onenigheid over het meerijden van de kinderen met hun vader die geen kinderzitjes in de auto had. De man sloeg en schopte zijn ex hierop en nam een van de kinderen mee in de auto.

De gewaarschuwde politie trof de man uiteindelijk in zijn auto aan in Soesterberg. Toen de agenten de man wilden aanhouden, reageerde hij agressief en probeerde zich los te trekken. Een agent verdraaide hierbij zijn knie.

De man werd vervolgens geboeid en overgebracht naar het politiebureau in Amersfoort. Het dochtertje van de man werd teruggebracht naar de moeder.

Verkeerscontrole

LEUSDEN Op de Middenweg en de Groene Zoom heeft de politie zaterdagavond van half negen tot kwart over elf een verkeerscontrole gehouden.

Op de Middenweg werden vijftien bekeuringen uitgedeeld voor onder meer te snel rijden, het niet dragen van de autogordel of het niet voeren van fietsverlichting.

Op de Groen Zoom werden voor dezelfde feiten twaalf bekeuringen uitgeschreven.

Alcoholcontrole

LEUSDEN / ACHTERVELD Op de Moorsterweg, de Postweg en de Hessenweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag tussen half één en drie uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal moesten 70 bestuurders een blaastest ondergaan. Veel bestuurders hadden niets gedronken.

Op de Moorsterweg werd een 23-jarige man uit Woudenberg aangehouden die met 1,25 promille alcohol in zijn lichaam achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal.

Auto-inbraak met aanhouding

AMERSFOORT Op de Langestraat zijn zaterdagmiddag tien over half drie twee Amersfoorters van 17 en 22 jaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Getuigen en winkelpersoneel hadden de twee mannen aangehouden en droegen hen over aan de gewaarschuwde politie.

Bij nader onderzoek bleken er geen autos te zijn opengebroken. Hierop kon de 22-jarige man het politiebureau verlaten. De 17-jarige jongen bleek bij zijn aanhouding een blok hasj bij zich te hebben.

Vervolgens werd proces verbaal opgemaakt waarna de jongen door zijn vader van het bureau opgehaald kon worden.

Openlijke geweldpleging
AMERSFOORT Door agenten tijdens de horecasurveillance werd zondagmorgen vroeg rond half vijf gezien hoe een 23-jarige man uit Hoogland door drie verdachten in elkaar geslagen werd.

Toen zij de man te hulp schoten, vluchtten de drie verdachten. Twee van hen, twee 17-jarige Amersfoorters konden direct in de omgeving worden aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Zij werden meegenomen naar het politiebureau.

Hier meldde zich even later een 15-jarige Amersfoorter die werd herkend als de derde dader van de mishandeling. Na verhoor werden de ouders van de drie in kennis gesteld.