Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 13.50 uur
Man aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Na een melding heeft de politie zaterdagavond 8 december een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het inbreken in een geparkeerde auto in het Moreelsepark.

De gewaarschuwde politie trof de man nog aan in de auto. Van de auto bleek dat er een ruit was geforceerd.

De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor opgeven vals adres

UTRECHT Een 40-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond 8 december aangehouden op verdenking van het opgeven van een vals adres.

Personeel van een vervoersbedrijf had de assistentie van de politie ingeroepen. De man werd op de Europalaan in de tram gecontroleerd waarbij bleek dat hij geen geldig plaatsbewijs had en kreeg hiervoor een bekeuring. Het vermoeden rees dat de man een vals adres op had gegeven, waarop de politie werd ingeseind.

Uit onderzoek bleek dat de man inderdaad een vals adres had opgegeven. Ook bleek dat de man nog een boete moest betalen van 450 gulden.

Man aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hielden in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december een 27-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van het inbreken in een auto in de parkeergarage aan Vredenburg.

De gewaarschuwde politie trof de man nog aan in de auto waarvan bleek dat het portierslot was geforceerd. De man werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Automobilist onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december waren politiemensen getuigen dat een 27-jarige automobilist uit Utrecht bij het achteruit rijden tegen de buitenspiegel reed van een geparkeerd voertuig op de Floresstraat.

Bij het aanspreken bleek dat de Utrechter alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Naar de reden gevraagd waarom de man achteruit was gereden, verklaarde hij dat hij geen zin had om te wachten om te kunnen passeren toen de politiemensen een andere automobilist aan het controleren waren.

Fietser overleden
UTRECHT De 84-jarige man uit Utrecht, die donderdagmorgen 6 december ernstig gewond raakte bij een ongeval op de kruising van de Laan van Chartroise met het Ondiep, is zaterdagavond 8 december in het UMC overleden.

De 84-jarige man was op zijn fiets in botsing gekomen met een auto bestuurd door een 26-jarige man eveneens uit Utrecht die ongedeerd bleef. ( zie tevens eerder persbericht van districten Utrecht stad d.d. 7 december 2001 ).