Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 13.55 uur
Man aangehouden voor diefstal

NIEUWEGEIN Een 41-jarige man zonder vast woonadres is zaterdagmorgen 8 december aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee.

Controleurs van een vervoersbedrijf hadden de man slapend in de tram op Weerdstede aangetroffen en wilden zijn plaatsbewijs controleren. Toen de man wakker werd en naar een geldig plaatsbewijs werd gevraagd, bleek hij die niet te hebben.

Bij de controle viel er echter een damesportemonnee op de grond. Middels de gegevens op diverse bankpasjes uit deze portemonnee bleek dat deze eigendom waren van een 27-jarige inwoonster van Utrecht.

Zij verklaarde dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid in Utrecht in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december.

De 41-jarige man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Veel mis met scooters

HOUTEN In samenwerking met het regionale Scooterteam controleerde de politie vrijdagavond 7 december op diverse wegen in Houten in totaal 48 scooterbestuurders.

20 scooters voldeden niet aan de wettelijk vastgestelde ( technische ) eisen.
Er werden 33 overtredingen geconstateerd en bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer: te veel vermogen, niet dragen van de helm, onjuiste platen voeren, niet hebben van een bromfietscertificaat en het rijden met gladde banden.

Man aangehouden voor heling

HOUTEN Een 36-jarige man uit Morfelden-Waldorff ( Duitsland ) is zaterdagmorgen 8 december aangehouden op verdenking van heling.

De man stond op een modelspoorbeurs en bood in zijn stand ondermeer drie locomotieven aan. Die bleken echter na ingesteld onderzoek van diefstal afkomstig te zijn.

De zaak kwam aan het licht doordat een 43-jarige man uit Utrecht als verzamelaar geĂŻnteresseerd was, maar op internet een bericht had gelezen waarin melding werd gemaakt dat er locomotieven van dat merk waren gestolen van een bedrijf in Duitsland. De locomotieven zouden zeldzaam zijn omdat er maar een aantal van zijn gemaakt en moesten ongeveer 3500 gulden per stuk kosten.

Aan de hand van de serienummers en na verificatie bij het bedrijf werd bevestigd dat de drie locomotieven inderdaad waren gestolen. Hierna werd door de organisatie de politie ingeseind, die vervolgens de 36-jarge man aanhield. Over de herkomst verklaarde de man dat deze locomotieven enige tijd geleden in zijn speelgoedzaak waren aangeboden en hij deze tegen een aannemelijke prijs ingekocht had.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.